Сочевичний суп з беконом
(покроковий рецепт з фото)
Ви будете здивовані, але всього лише з декількох недорогих інгредієнтів можна приготувати ароматний, насичений, корисний і поживний суп, який безсумнівно оцінить вся ваша сім'я. Ідеальний для зими!
Поживний, дуже смачний і корисний суп з сочевиці приготувати не так вже й складно. Варіантів приготування чечевичного супу дуже багато, цей підкуповує своєю простотою і використанням мінімуму інгредієнтів. Проте суп виходить ароматним і насиченим. Обсмажений бекон можна додати в суп разом із зеленню, і в цьому випадку аромат у супу вийде зовсім іншим. Готуйте, пробуйте і вибирайте той варіант, який вам більше до смаку.
- Сочевиця - 1/2 склянки
- Морква - 1 штука (невелика)
- Цибуля пориста - 1/3 штуки
- Селера кореневої - 1/4 штуки (невеликий коренеплід)
- Бекон - 50-70 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Зелень кропу, петрушки - 1 Ст. Ложка (подрібненої)
1. У мене сочевиця, яку виробник радить замочити в холодній воді на пару годинок.
2. Очистимо овочі. Замість кореневої селери можна використовувати стебловий, тоді вам знадобиться 1 стебло.
3. Нарізаємо овочі дрібними кубиками.
4. І обсмажуємо на рослинним маслі до м'якості.
5. Додаємо промиту сочевицю.
6. Наливаємо води стільки, наскільки густим ви хочете отримати суп. І варимо до готовності сочевиці. Час варіння зазвичай вказано на упаковці з сочевицею.
7. Чечевица сварилась, додамо сіль за смаком, мелений перець і подрібнену зелень. Варимо ще хвилини 2.
8. Бекон нарізаємо невеликими шматочками.
9. І обсмажуємо до улюбленого стану, адже хтось любить лише злегка обсмажений, а хтось - обсмажений до хрускоту.
10. Розливаємо суп по тарілках, зверху викладаємо шматочки бекону. Смачного!