Рецепт Долма фото

Долма
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо , Фарш , Крупи , Мал , Виноградне листя
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Долма
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Люблю такі варіанти страв, в яких можна щось міняти без шкоди смаку, а навіть деколи покращуючи його. Наприклад, долма: її можна готувати з різними начинками, які вибираються на ваш смак.

Опис приготування:

Цей рецепт дуже схожий на знайомі нам голубці з фаршем, але загортається начинка в листя винограду. Запікати страву можна в мікрохвильовій печі або в духовці. А вегетаріанцям можна начинити листя овочами з рисом. Загалом, пропоную вам ознайомитися з тим, як приготувати долму з фаршем з індички.

  • Фарш з індички - 400 грам
  • Морква - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Помідор - 3-4 штук
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Мал - 1/3 склянки
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Листя винограду - 30-40 штук (консервовані)
долма - фото крок 1
Фарш змішайте з промитим рисом, подрібненим луком і зубчиком часнику. Додайте сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте.
долма - фото крок 2
В іншій мисці з'єднайте часник, нарізаний шматочками, крупно натерту моркву та помідори, нарізані кружальцями.
долма - фото крок 3
На кожен лист винограду викладіть фарш. Все загорніть у вигляді рулетиків.
долма - фото крок 4
Викладіть долму в глибоку жароміцний посуд. Зверху викладіть овочі.
долма - фото крок 5
Далі розподіліть шматочки масла, а блюдо закрийте листям.
долма - фото крок 6
Запікайте блюдо в духовці 30-40 хвилин, додавши води, або в мікрохвильовій печі 20 хвилин, а потім ще 20 хвилин з водою.

Схожі рецепти