Долма
(покроковий рецепт з фото)
Люблю такі варіанти страв, в яких можна щось міняти без шкоди смаку, а навіть деколи покращуючи його. Наприклад, долма: її можна готувати з різними начинками, які вибираються на ваш смак.
Цей рецепт дуже схожий на знайомі нам голубці з фаршем, але загортається начинка в листя винограду. Запікати страву можна в мікрохвильовій печі або в духовці. А вегетаріанцям можна начинити листя овочами з рисом. Загалом, пропоную вам ознайомитися з тим, як приготувати долму з фаршем з індички.
- Фарш з індички - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Помідор - 3-4 штук
- Вершкове масло - 80 грам
- Мал - 1/3 склянки
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Листя винограду - 30-40 штук (консервовані)
Фарш змішайте з промитим рисом, подрібненим луком і зубчиком часнику. Додайте сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте.
В іншій мисці з'єднайте часник, нарізаний шматочками, крупно натерту моркву та помідори, нарізані кружальцями.
На кожен лист винограду викладіть фарш. Все загорніть у вигляді рулетиків.
Викладіть долму в глибоку жароміцний посуд. Зверху викладіть овочі.
Далі розподіліть шматочки масла, а блюдо закрийте листям.
Запікайте блюдо в духовці 30-40 хвилин, додавши води, або в мікрохвильовій печі 20 хвилин, а потім ще 20 хвилин з водою.