Рецепт Долма класична фото

Долма класична
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо, Фарш, Виноградне листя
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви з начинкою, Долма

Долма відноситься до страв східної кухні, хоча найчастіше її асоціюють з кухнею Грузії. Готується долма у виноградному листі з додаванням м'ясної начинки. Показую простий і смачний рецепт страви.

Як приготувати долму класичну, розповість і покаже вам мій кулінарний рецепт. Я не тільки допоможу вам правильно підібрати пропорції м'яса і продуктів, але і розповім тонкощі процесу приготування.

Так, на дно каструлі укладаються листя винограду. Вони перешкоджають тому, щоб готові долмінкі пристали до дна в процесі приготування і розвалилися.

  • Листя винограду - 40 штук
  • М'ясний фарш - 700 грам (свинина або свинина + яловичина)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Крем - 100 грам
  • Бульйон - 2 склянки (м'ясний або овочевий)
  • Вода для фаршу - 1, 5 склянки
долма класична - фото крок 1
Для приготування долми класичної нам необхідно приготувати м'ясну начинку. Для цього м'ясо подрібніть в фарш або купіть готовий. Додайте нарізаний дрібно цибулю, сіль, спеції. Додайте склянку води і вимішайте однорідний фарш.
долма класична - фото крок 2
Для приготування долми я використовую заморожені влітку молоді листочки білого винограду. Можна взяти засолені або мариновані листя, але їх слід вимочити, щоб видалити зайву сіль.
долма класична - фото крок 3
З невеликої кількості фаршу сформуйте невелику котлетку.
долма класична - фото крок 4
Підніміть краю листочка і сформуйте долмінку, обкрутив лист навколо начинки.
долма класична - фото крок 5
Так сформуйте все долмінкі.
долма класична - фото крок 6
На дно товстостінної каструлі викладіть кілька листочків винограду. Покладіть на них долинки. Залийте бульйоном. Поставте на вогонь і варіть близько 40 хвилин.
долма класична - фото крок 7
Вогонь повинен бути невеликим. Долма вариться, Я ледве кип'ячу. Цей процес швидше можна назвати гасінням. У міру кипіння бульйон може випаруватися. Підлити трохи води при необхідності. В кінці пріготовіленія додайте в бульйон пару ложок сметани. Доведіть страву до кінця приготування. Вимкніть.
долма класична - фото крок 8
Подайте долму до столу. Можна додати сметани або сметанному соусі, з'єднавши сметану зі спеціями і часником.

Схожі рецепти