Долма в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Долма в мультиварці виходить смачною, насиченою, ароматної. Виноградні листя не розвалюються, зберігають свою структуру. У чашу мультиварки для соусу можна додати овочі, шматочки м'яса, томати.
Долму запросто можна приготувати в домашніх умовах, якщо у вас є фарш, рис і виноградне листя. Ця страва приємно здивує і порадує ваших домашніх або гостей. Спочатку треба пріготовоіть начинку - відварити рис, порізати цибулю, приготувати фарш і все змішати зі спеціями. Виноградне листя треба просушити, зрізати щільні ніжки. Потім звертаємо долму, викладаємо в чашу мультиварки і тушкуємо.
- Фарш яловичий - 450 грам
- Виноградне листя - 350 грам (консервовані)
- Цибуля - 2 штуки
- Мал - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Бульйон яловичий - 2 склянки
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Томатне пюре - 1 Склянка (або протерті помідори)
- Кумин тертий - За смаком
1. Відваріть рис до готовності. Цибуля почистіть і наріжте тонкими півкільцями. Цибуля змішайте з сіллю, перцем, якщо любите, добавьте тертого кумина. Розімніть руками лук зі спеціями.
2. Готовий рис остудіть і додайте до перетертої зі спеціями цибулі.
3. Викладіть до рису і цибулі фарш. Vbeyte яйця. Перемішайте до утворення однорідної маси.
4. Займемося виноградним листям. Бажано, щоб вони злегка підсохли перед приготуванням. Потім виріжте тверді плодоніжки.
5. На центр листочка викладіть трубочкою начинку з фаршу, лука і рису.
6. Почніть загинати листочок, спочатку - з одного боку.
7. Потім загніть з іншого.
8. Загорніть трубочкою.
9. Покличте на допомогу рідних і загорніть в виноградне листя весь фарш.
10. Болгарський перець почистіть і наріжте півкільцями. Викладіть в чашу мультиварки. Туди ж викладіть швом вниз все приготовані роли. Залийте бульйоном і томатним пюре. Додайте солі, перцю за смаком. Замість бульйону можна використовувати воду і бульйонний кубик або спеції. Мультиварку включите на режим "гасіння" з 2 годину. Смачного!