Овочева дольма
(покроковий рецепт з фото)
Долма - це фаршировані м'ясом листя винограду. Це гаряче блюдо відноситься до турецької, азіатської та кавказької кухні. Але що робити вегетаріанцям? Вони теж можуть бути задоволені. Читайте!
Щоб отримати вегетаріанську долму, потрібно тільки замінити начинку на що-небудь не менш ситне, ніж м'ясо, але з рослинними білками. Тому вийшов цей варіант гарячого і ситного страви. Ви можете прочитати про те, як приготувати овочеву долму з нутом і рисом. Тільки вам знадобляться виноградне листя, з ними виходить найбільш смачно і традиційно.
- Помідор - 200 грам
- Ріпчаста цибуля - 0, 5 штуки
- Морква - 1 штука
- Листя винограду - 30 штук
- Мал - 0, 5 склянки
- Гайка - 0, 5 склянки
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Барбарис сухий - 2 Ст. Ложки
- Сухий часник - 2 чайних ложки
- М'ята - 0, 5 пучка
- Braai - 0, 5 пучка
- Базилік - 0, 5 пучка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Обсмажте в маслі дрібно натерту моркву і нарізану цибулю, усипавши сухий часник. Через 5-7 хвилин додайте кашку від помідорів без шкірки. Смажте начинку ще 5 хвилин, помішуючи.
Заздалегідь відваріть рис і нут. Змішайте їх разом з засмажкою і всієї дрібно нарубаної зеленню. Всипте сіль і перець.
У начинку ще додайте барбарис. Перемішайте. Загорніть її в листя винограду.
Візьміть каструлю з товстим дном. Дно застеліть виноградним листям. Зверху покладіть долму і кружечки або часточки лимона. Притисніть блюдо тарілкою і вантажем. Залийте каструлю водою на 1 см вище долми.
Доведіть воду до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть долму протягом 30 хвилин на невеликому вогні. Подавайте блюдо з соусом. Смачного!