Рецепт Овочева дольма фото

Овочева дольма
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Крупи , Помідор , Мал , Виноградне листя
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви з начинкою , Долма
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Долма - це фаршировані м'ясом листя винограду. Це гаряче блюдо відноситься до турецької, азіатської та кавказької кухні. Але що робити вегетаріанцям? Вони теж можуть бути задоволені. Читайте!

Опис приготування:

Щоб отримати вегетаріанську долму, потрібно тільки замінити начинку на що-небудь не менш ситне, ніж м'ясо, але з рослинними білками. Тому вийшов цей варіант гарячого і ситного страви. Ви можете прочитати про те, як приготувати овочеву долму з нутом і рисом. Тільки вам знадобляться виноградне листя, з ними виходить найбільш смачно і традиційно.

  • Помідор - 200 грам
  • Ріпчаста цибуля - 0, 5 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Листя винограду - 30 штук
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Гайка - 0, 5 склянки
  • Лимон - 1 штука
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Барбарис сухий - 2 Ст. Ложки
  • Сухий часник - 2 чайних ложки
  • М'ята - 0, 5 пучка
  • Braai - 0, 5 пучка
  • Базилік - 0, 5 пучка
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
овочева дольма - фото крок 1
Обсмажте в маслі дрібно натерту моркву і нарізану цибулю, усипавши сухий часник. Через 5-7 хвилин додайте кашку від помідорів без шкірки. Смажте начинку ще 5 хвилин, помішуючи.
овочева дольма - фото крок 2
Заздалегідь відваріть рис і нут. Змішайте їх разом з засмажкою і всієї дрібно нарубаної зеленню. Всипте сіль і перець.
овочева дольма - фото крок 3
У начинку ще додайте барбарис. Перемішайте. Загорніть її в листя винограду.
овочева дольма - фото крок 4
Візьміть каструлю з товстим дном. Дно застеліть виноградним листям. Зверху покладіть долму і кружечки або часточки лимона. Притисніть блюдо тарілкою і вантажем. Залийте каструлю водою на 1 см вище долми.
овочева дольма - фото крок 5
Доведіть воду до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть долму протягом 30 хвилин на невеликому вогні. Подавайте блюдо з соусом. Смачного!

Схожі рецепти