Овочева дольма
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Долма - це фаршировані м'ясом листя винограду. Це гаряче блюдо відноситься до турецької, азіатської та кавказької кухні. Але що робити вегетаріанцям? Вони теж можуть бути задоволені. Читайте!
Опис приготування:
Щоб отримати вегетаріанську долму, потрібно тільки замінити начинку на що-небудь не менш ситне, ніж м'ясо, але з рослинними білками. Тому вийшов цей варіант гарячого і ситного страви. Ви можете прочитати про те, як приготувати овочеву долму з нутом і рисом. Тільки вам знадобляться виноградне листя, з ними виходить найбільш смачно і традиційно.
- Помідор - 200 грам
- Ріпчаста цибуля - 0, 5 штуки
- Морква - 1 штука
- Листя винограду - 30 штук
- Мал - 0, 5 склянки
- Гайка - 0, 5 склянки
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Барбарис сухий - 2 Ст. Ложки
- Сухий часник - 2 чайних ложки
- М'ята - 0, 5 пучка
- Braai - 0, 5 пучка
- Базилік - 0, 5 пучка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Обсмажте в маслі дрібно натерту моркву і нарізану цибулю, усипавши сухий часник. Через 5-7 хвилин додайте кашку від помідорів без шкірки. Смажте начинку ще 5 хвилин, помішуючи.
Заздалегідь відваріть рис і нут. Змішайте їх разом з засмажкою і всієї дрібно нарубаної зеленню. Всипте сіль і перець.
У начинку ще додайте барбарис. Перемішайте. Загорніть її в листя винограду.
Візьміть каструлю з товстим дном. Дно застеліть виноградним листям. Зверху покладіть долму і кружечки або часточки лимона. Притисніть блюдо тарілкою і вантажем. Залийте каструлю водою на 1 см вище долми.
Доведіть воду до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть долму протягом 30 хвилин на невеликому вогні. Подавайте блюдо з соусом. Смачного!