Рецепт Ікра овочева на зиму фото

Ікра овочева на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Вегетаріанське харчування
На швидку руку , На святковий стіл
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 30 хв.

Осінь - пора заготовок, я б хотіла поділитися з вами цікавим рецептом ікри з овочів. Ікра овочева на зиму за цим рецептом відмінно підходить для домашнього консервування, а смак просто відмінний.

Опис приготування:

Консервована ікра з овочів - прекрасна заготівля на зиму. І сьогодні я розповім, як приготувати цю невигадливу, але дуже смачну закуску швидко і легко. Я люблю кабачки, тому для ікри за основу я зазвичай беру саме їх, а ще помідори і морквину. Спецій використовую зовсім небагато, щоб не забивати ніжний і нейтральний смак кабачка. Помідори надають кислинку, а морквина і цибулю - солодкість. В цілому замість кабачка можна взяти баклажани, цукіні або патисони, тут вже на ваш розсуд. Ікра в будь-якому випадку виходить дуже смачною.

  • Кабачок - 3 штуки
  • Помідор - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Рослинна олія - 20 мілілітрів
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Оцет - 30 мілілітрів
ікра овочева на зиму - фото крок 1
Кабачки помийте, видаліть живці і поріжте великим кубиком.
ікра овочева на зиму - фото крок 2
Лук почистіть і наріжте дрібними кубиками. Додайте його до кабачків.
ікра овочева на зиму - фото крок 3
Помідори промийте і наріжте на четвертинки. Складіть в миску до кабачків і цибулі.
ікра овочева на зиму - фото крок 4
Морква промийте, почистіть і поріжте кільцями. Додайте до інших овочів.
ікра овочева на зиму - фото крок 5
Поставте овочі на вогонь і проваріть до м'якості приблизно хвилин 20. Приправити сіллю і poperčite.
ікра овочева на зиму - фото крок 6
Коли овочі охолонуть, складіть їх в блендер і перебити в пюре.
ікра овочева на зиму - фото крок 7
Додайте рослинне масло і оцет, добре все перемішайте. Розкладіть ікру по стерильним банкам і закатати кришками.

Схожі рецепти