Борщова заправка на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 45 хв.
Зараз стало популярним заготовлювати борщову заправку на зиму. Нескладно зрозуміти актуальність такого кроку, адже при нинішньому швидкому ритмі життя потрібно економити кожну хвилину свого часу.
Опис приготування:
Мені здається, що борщова заправка на зиму в домашніх умовах - це дуже зручно. Самі позички: приготував один раз, а користуєшся постійно. Однією півлітрової банки заправки вистачить для приготування каструлі ємністю 3 L. Готову заправку можна зберігати в холодильнику або в прохолодному погребі. Хай щастить!
- Перець болгарський - 2 штуки
- Буряк - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Помідори - 3 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - За смаком
- Зелень - За смаком
Буряк з морквою промиваємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
Лук очищаємо і дрібно нарізаємо.
Болгарський перець (1 штуку) очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками. Зелень подрібнюємо.
Розігріваємо олію в сковороді. Обсмажуємо буряк, морква і цибуля. Приблизно 5 хвилин.
У чашу блендера кладемо помідор, порізаний великими шматочками, і залишився болгарський перець (його потрібно крупно порізати).
Подрібнюємо овочі до рідкого стану.
На сковороду, до обсмаженою овочам, додаємо перець, цукор і сіль.
Вливаємо томатну масу, додаємо оцет. Готуємо на повільному вогні приблизно 20 хвилин. Час від часу перемішуємо, а в кінці додаємо подрібнену зелень.
Розкладіть борщову заправку по стерилізованих банках і закрийте їх кришками. Зберігайте в прохолодному місці. Смачного!