Борщова заправка на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Зараз стало популярним заготовлювати борщову заправку на зиму. Нескладно зрозуміти актуальність такого кроку, адже при нинішньому швидкому ритмі життя потрібно економити кожну хвилину свого часу.
Мені здається, що борщова заправка на зиму в домашніх умовах - це дуже зручно. Самі позички: приготував один раз, а користуєшся постійно. Однією півлітрової банки заправки вистачить для приготування каструлі ємністю 3 L. Готову заправку можна зберігати в холодильнику або в прохолодному погребі. Хай щастить!
- Перець болгарський - 2 штуки
- Буряк - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Помідори - 3 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - За смаком
- Зелень - За смаком
Буряк з морквою промиваємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
Лук очищаємо і дрібно нарізаємо.
Болгарський перець (1 штуку) очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками. Зелень подрібнюємо.
Розігріваємо олію в сковороді. Обсмажуємо буряк, морква і цибуля. Приблизно 5 хвилин.
У чашу блендера кладемо помідор, порізаний великими шматочками, і залишився болгарський перець (його потрібно крупно порізати).
Подрібнюємо овочі до рідкого стану.
На сковороду, до обсмаженою овочам, додаємо перець, цукор і сіль.
Вливаємо томатну масу, додаємо оцет. Готуємо на повільному вогні приблизно 20 хвилин. Час від часу перемішуємо, а в кінці додаємо подрібнену зелень.
Розкладіть борщову заправку по стерилізованих банках і закрийте їх кришками. Зберігайте в прохолодному місці. Смачного!