Рецепт Борщова заправка на зиму фото

Борщова заправка на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Помідор , Морква
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ , Супи , Заготовки
Кількість порцій: 2
Час приготування: 45 хв.

Зараз стало популярним заготовлювати борщову заправку на зиму. Нескладно зрозуміти актуальність такого кроку, адже при нинішньому швидкому ритмі життя потрібно економити кожну хвилину свого часу.

Опис приготування:

Мені здається, що борщова заправка на зиму в домашніх умовах - це дуже зручно. Самі позички: приготував один раз, а користуєшся постійно. Однією півлітрової банки заправки вистачить для приготування каструлі ємністю 3 L. Готову заправку можна зберігати в холодильнику або в прохолодному погребі. Хай щастить!

  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Буряк - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Помідори - 3 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - За смаком
  • Зелень - За смаком
борщова заправка на зиму - фото крок 1
Буряк з морквою промиваємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
борщова заправка на зиму - фото крок 2
Лук очищаємо і дрібно нарізаємо.
борщова заправка на зиму - фото крок 3
Болгарський перець (1 штуку) очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками. Зелень подрібнюємо.
борщова заправка на зиму - фото крок 4
Розігріваємо олію в сковороді. Обсмажуємо буряк, морква і цибуля. Приблизно 5 хвилин.
борщова заправка на зиму - фото крок 5
У чашу блендера кладемо помідор, порізаний великими шматочками, і залишився болгарський перець (його потрібно крупно порізати).
борщова заправка на зиму - фото крок 6
Подрібнюємо овочі до рідкого стану.
борщова заправка на зиму - фото крок 7
На сковороду, до обсмаженою овочам, додаємо перець, цукор і сіль.
борщова заправка на зиму - фото крок 8
Вливаємо томатну масу, додаємо оцет. Готуємо на повільному вогні приблизно 20 хвилин. Час від часу перемішуємо, а в кінці додаємо подрібнену зелень.
борщова заправка на зиму - фото крок 9
Розкладіть борщову заправку по стерилізованих банках і закрийте їх кришками. Зберігайте в прохолодному місці. Смачного!

Схожі рецепти