Рецепт Борщова заправка на зиму фото

Борщова заправка на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі, Помідор, Морква
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ, Супи, Заготовки

Зараз стало популярним заготовлювати борщову заправку на зиму. Нескладно зрозуміти актуальність такого кроку, адже при нинішньому швидкому ритмі життя потрібно економити кожну хвилину свого часу.

Мені здається, що борщова заправка на зиму в домашніх умовах - це дуже зручно. Самі позички: приготував один раз, а користуєшся постійно. Однією півлітрової банки заправки вистачить для приготування каструлі ємністю 3 L. Готову заправку можна зберігати в холодильнику або в прохолодному погребі. Хай щастить!

  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Буряк - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Помідори - 3 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - За смаком
  • Зелень - За смаком
борщова заправка на зиму - фото крок 1
Буряк з морквою промиваємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
борщова заправка на зиму - фото крок 2
Лук очищаємо і дрібно нарізаємо.
борщова заправка на зиму - фото крок 3
Болгарський перець (1 штуку) очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками. Зелень подрібнюємо.
борщова заправка на зиму - фото крок 4
Розігріваємо олію в сковороді. Обсмажуємо буряк, морква і цибуля. Приблизно 5 хвилин.
борщова заправка на зиму - фото крок 5
У чашу блендера кладемо помідор, порізаний великими шматочками, і залишився болгарський перець (його потрібно крупно порізати).
борщова заправка на зиму - фото крок 6
Подрібнюємо овочі до рідкого стану.
борщова заправка на зиму - фото крок 7
На сковороду, до обсмаженою овочам, додаємо перець, цукор і сіль.
борщова заправка на зиму - фото крок 8
Вливаємо томатну масу, додаємо оцет. Готуємо на повільному вогні приблизно 20 хвилин. Час від часу перемішуємо, а в кінці додаємо подрібнену зелень.
борщова заправка на зиму - фото крок 9
Розкладіть борщову заправку по стерилізованих банках і закрийте їх кришками. Зберігайте в прохолодному місці. Смачного!

Схожі рецепти