Рецепт Лечо з квасолею на зиму фото

Лечо з квасолею на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Угорська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля , Помідор
Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Лечо
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дійсно пікантна закуска, яка вміє зігрівати душу холодними зиязиками вечорами. Це все - лечо з квасолею на зиму. Велика кількість овочів забезпечить вам вітамінну захист, обов'язково приготуйте!

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування лечо з квасолею на зиму. Усе, що вам буде потрібно: квасоля, помідори, перець солодкий і гострий, цукор, сіль, масло рослинне і оцет. Готувати можна з будь-якої квасолею, але найкраще використовувати білу квасолю. З даних інгредієнтів можна приготувати близько 5 літрів смачного лечо. Хай щастить!

  • Квасоля суха - 500 грам
  • Помідори - 3, 5 кілограма
  • Перець солодкий - 2 кілограма
  • Перець гострий - 1 штука
  • Цукор - 1 Склянка
  • Масло рослинне - 1 Склянка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
лечо з квасолею на зиму - фото крок 1
Замочіть на ніч квасолю, а потім відваріть до готовності.
лечо з квасолею на зиму - фото крок 2
Добре промийте.
лечо з квасолею на зиму - фото крок 3
Помідори подрібнюємо на м'ясорубці або ж за допомогою блендера.
лечо з квасолею на зиму - фото крок 4
Влийте помідори у велику каструлю, додайте сіль і цукор. Варіть 20 хвилин.
лечо з квасолею на зиму - фото крок 5
Додайте порізаний перець і тушкуйте 15 хвилин.
лечо з квасолею на зиму - фото крок 6
Тепер кладемо квасоля, вливаємо олію і варимо 10 хвилин.
лечо з квасолею на зиму - фото крок 7
В самому кінці вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню.
лечо з квасолею на зиму - фото крок 8
Готове лечо розлийте по стерилізованим банкам.
лечо з квасолею на зиму - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти