Лечо з квасолею на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Дійсно пікантна закуска, яка вміє зігрівати душу холодними зиязиками вечорами. Це все - лечо з квасолею на зиму. Велика кількість овочів забезпечить вам вітамінну захист, обов'язково приготуйте!
Це класичний рецепт приготування лечо з квасолею на зиму. Усе, що вам буде потрібно: квасоля, помідори, перець солодкий і гострий, цукор, сіль, масло рослинне і оцет. Готувати можна з будь-якої квасолею, але найкраще використовувати білу квасолю. З даних інгредієнтів можна приготувати близько 5 літрів смачного лечо. Хай щастить!
- Квасоля суха - 500 грам
- Помідори - 3, 5 кілограма
- Перець солодкий - 2 кілограма
- Перець гострий - 1 штука
- Цукор - 1 Склянка
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
Замочіть на ніч квасолю, а потім відваріть до готовності.
Добре промийте.
Помідори подрібнюємо на м'ясорубці або ж за допомогою блендера.
Влийте помідори у велику каструлю, додайте сіль і цукор. Варіть 20 хвилин.
Додайте порізаний перець і тушкуйте 15 хвилин.
Тепер кладемо квасоля, вливаємо олію і варимо 10 хвилин.
В самому кінці вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Готове лечо розлийте по стерилізованим банкам.
Смачного!