Рецепт Лечо без стерилізації на зиму фото

Лечо без стерилізації на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Овочі , Помідор , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Лечо - це шматочки м'ясистого, солодкого перцю в густому, кисло-солодкому томатному соусі. Відмінна закуска до відварного картоплі, м'яса, птиці, рибі. Пропоную рецепт приготування лечо без стерилізації.

Опис приготування:

Приготувати лечо в домашніх умовах без стерилізації дуже просто. Цукор і сіль кладіть до смаку. Час варіння також регулюйте за ступенем м'якості перцю. Одні люблять більше хрусткий, інші по-м'якше. Можна варити перець в соусі партіями: взяли порцію перцю, виклали в каструлю і зварили. Переклали готовий перець в каструлю тимчасово, потім варіть другу порцію і так далі. Можна викласти відразу весь перець в каструлю з соусом і варити. Не бійтеся, якщо вам здасться, що мало соусу. У процесі варіння перець виділить сік. Але якщо дійсно буде мало рідини, то це легко виправити, доливаючи воду і додаючи томатну пасту. Можна замість пасти взяти помідори. Але в цьому випадку вам доведеться дуже довго готувати з них густий томатний сік. Із зазначених інгредієнтів виходить дві баночки об'ємом 500 мл.

  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Томатна паста - 350 грам
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
  • Соняшникова олія - 50 мілілітрів
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
лечо без стерилізації на зиму - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування лечо.
лечо без стерилізації на зиму - фото крок 2
Томатну пасту викладіть в каструлю з товстим дном.
лечо без стерилізації на зиму - фото крок 3
Додайте сіль і цукор.
лечо без стерилізації на зиму - фото крок 4
Влийте соняшникову олію.
лечо без стерилізації на зиму - фото крок 5
Влийте 150-200 мл. Води і перемішайте соус.
лечо без стерилізації на зиму - фото крок 6
Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок, помийте і наріжте невеликими шматочками.
лечо без стерилізації на зиму - фото крок 7
Викладіть перець в каструлю з соусом.
лечо без стерилізації на зиму - фото крок 8
Варіть перець в соусі 15-20 хвилин до потрібної вам м'якості. В кінці додайте оцет, перемішайте, спробуйте і якщо вам не вистачає солі або цукру, додайте.
лечо без стерилізації на зиму - фото крок 9
Гаряче лечо розкладіть в стерилізовані банки і закатати кришками. Переверніть верх дном, укутайте в ковдру і тримайте в ньому до повного охолодження банок.
лечо без стерилізації на зиму - фото крок 10
Зберігайте лечо в прохолодному приміщенні.

Схожі рецепти