Лечо без стерилізації на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Лечо - це шматочки м'ясистого, солодкого перцю в густому, кисло-солодкому томатному соусі. Відмінна закуска до відварного картоплі, м'яса, птиці, рибі. Пропоную рецепт приготування лечо без стерилізації.
Приготувати лечо в домашніх умовах без стерилізації дуже просто. Цукор і сіль кладіть до смаку. Час варіння також регулюйте за ступенем м'якості перцю. Одні люблять більше хрусткий, інші по-м'якше. Можна варити перець в соусі партіями: взяли порцію перцю, виклали в каструлю і зварили. Переклали готовий перець в каструлю тимчасово, потім варіть другу порцію і так далі. Можна викласти відразу весь перець в каструлю з соусом і варити. Не бійтеся, якщо вам здасться, що мало соусу. У процесі варіння перець виділить сік. Але якщо дійсно буде мало рідини, то це легко виправити, доливаючи воду і додаючи томатну пасту. Можна замість пасти взяти помідори. Але в цьому випадку вам доведеться дуже довго готувати з них густий томатний сік. Із зазначених інгредієнтів виходить дві баночки об'ємом 500 мл.
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Томатна паста - 350 грам
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки