Лечо без перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не дуже любите болгарський перець, а без лечо не уявляєте зиму, то приготуйте лечо без перцю. Такий варіант закуски не менше смачний, соковитий і апетитний, але з іншими овочами в складі.
Соковите лечо без перцю можна подати з будь-яким гарніром: кашею, макаронами, картопляним пюре або смаженою картоплею. По бажанню, його можна дегустувати просто з скибочками хліба. Заготівля прекрасно перенесе поїздку, термін її придатності - 1 рік. Кількість інгредієнтів вказана на ємність об'ємом 0, 5 L.
- Помідор - 350 грам
- Баклажан - 1 штука
- Огірки - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Оцет 6% - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Помідори промийте у воді, розріжте і видаліть зелені живці. Протріть їх через тертку з великими або дрібними осередками в глибоку ємність. Макуха видаліть.
Перелийте томатну масу в казан або каструлю. Промийте баклажан, зріжте хвостики і наріжте овоч півкільцями, додаючи в ємність.
Промийте огірки в воді, зріжте закінчення овочів і наріжте їх кружечками. Висипати в каструлю разом з сіллю, цукром, меленим чорним перцем. Помістіть ємність на плиту і тушкуйте близько 20 хвилин.
Очистіть ріпчасту цибулю, промийте і наріжте півкільцями. Очистіть часник, промийте і подрібніть. Додайте обидві нарізки в ємність.
Тушкуйте лечо ще 20 хвилин, потім влийте в нього рослинне масло і оцет, тушкуйте ще 2-3 хвилини. Простерилизуйте банки і кришки будь-яким обраним чином. Вимкніть нагрів лечо.
Викладіть приготовану страву в гарячу банку до верху.
Закрутіть кришкою по різьбі або ключем для консервації, дайте охолонути і віднесіть в комору, льох, гараж на зберігання.
Відкривайте і дегустуйте взимку, коли свіжих овочів у продажу немає.