Рецепт Лечо з перцю і цибулі на зиму фото

Лечо з перцю і цибулі на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Болгарський перець , Цибуля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На природу , Корисний обід , Легка вечеря , Святковий обід
Соуси , Для птахів , До м'яса , До риби
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Лечо - традиційне угорське блюдо з болгарського перцю в томатної заправці. Багато господинь до стандартного набору складових додають цибулю, морква та інші, щоб надати нових відтінків смаку.

Опис приготування:

Щоб приготувати смачну лечо, потрібно брати тільки найсвіжіші і ароматні овочі, а також треба дотримуватися технології готування. У цьому рецепті хочу розповісти, як приготувати лечо з перцю і цибулі на зиму. Спочатку потрібно зробити томатний соус, а потім додати цибулю і перець, проварити і закатати. Нічого складного! Так як мої рідні віддають перевагу лечо з додаванням цибулі, тому що воно виходить дуже ароматним, готую тільки за цим рецептом. Дуже добре поєднується такий салат з запеченим м'ясом. Також можете подавати його до страв з картоплі або круп. Ароматні овочі в солодкому соусі, безсумнівно, сподобаються вам і вашим рідним.

  • Помідор - 1, 5 кілограма
  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 4-5 штук
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 4-5 зубчиків
лечо з перцю і цибулі на зиму - фото крок 1
Підготуйте необхідні складові. Очистіть цибулю і часник. Всі овочі добре промийте в холодній воді.
лечо з перцю і цибулі на зиму - фото крок 2
Помідори розрізати навпіл і видаліть зелені частини у плодоніжки. Потім пропустіть через м'ясорубку з дрібними гратами, щоб вийшло пюре.
лечо з перцю і цибулі на зиму - фото крок 3
М'ясистий болгарський перець розріжте на чотири частини і видаліть насіння. Наріжте на невеликі кубики.
лечо з перцю і цибулі на зиму - фото крок 4
Лук також наріжте невеликими кубиками.
лечо з перцю і цибулі на зиму - фото крок 5
У велику каструлю або сковороду вилийте томатне пюре, додайте сіль і цукор. Прокип'ятіть 10 хвилин. Потім покладіть дрібно нарізаний часник. Потім додайте порізану цибулю і болгарський перець і варіть 20 хвилин, періодично помішуючи.
лечо з перцю і цибулі на зиму - фото крок 6
У підготовлені простерилізовані банки розкладіть гаряче лечо і щільно закрийте металевими кришками. Переверніть банки догори дном і укутайте рушником до повного охолодження. Лечо з перцю і цибулі готове. Насолоджуйтесь в довгі, холодні зимові вечори, неперевершеним смаком і ароматом літа в банку.

Схожі рецепти