Рецепт Лечо з перцю і помідорів фото

Лечо з перцю і помідорів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Болгарський перець , Цибуля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Літні
Заготовки , Лечо
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

На ряду з аджикою популярністю користується в нашій країні лечо. Розповім вам, як приготувати лечо з перцю і помідорів. Це відмінна закуска або салат, який можна подати до будь-якого гарніру.

Опис приготування:

Зараз саме час для приготування подібних блюд, адже овочі в самому соку: стиглі і соковиті помідори, ароматні перці. Лечо можна приготувати на зиму або є відразу, тільки після охолодження. Ця страва дуже популярно в Україні, Росії або Білорусі.

  • Болгарський перець - 9 штук
  • Томати - 6-9 штук
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Паприка - 1 Ст. Ложка
  • Чилі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - За смаком
  • Сіль - 2 чайних ложки
лечо з перцю і помідорів - фото крок 1
1. Вимийте томати і наріжте їх великими шматочками.
лечо з перцю і помідорів - фото крок 2
2. Візьміть різнокольорові перці, вимийте їх і розріжте на 2 частини, видаліть насіння і наріжте їх крупно.
лечо з перцю і помідорів - фото крок 3
3. У каструлю налийте олію і викладіть перці, обсмажуйте їх близько 15 хвилин на середньому вогні.
лечо з перцю і помідорів - фото крок 4
4. Очистіть і наріжте невеликими кубиками ріпчасту цибулю. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть цибулю і обсмажуйте його кілька хвилин.
лечо з перцю і помідорів - фото крок 5
5. У сковороду до цибулі викладіть крупно нарізані помідори, тушкуйте їх 15-20 хвилин, за смаком додайте сіль, паприка, цукор, подрібнений часник, чилі.
лечо з перцю і помідорів - фото крок 6
6. Перекладіть вміст сковороди в каструлю до перцям, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні під закритою кришкою 15 хвилин.
лечо з перцю і помідорів - фото крок 7
7. Готову страву подавайте відразу після приготування або після охолодження. Смачного!

Схожі рецепти