Лечо з перцю і помідорів
(покроковий рецепт з фото)
На ряду з аджикою популярністю користується в нашій країні лечо. Розповім вам, як приготувати лечо з перцю і помідорів. Це відмінна закуска або салат, який можна подати до будь-якого гарніру.
Зараз саме час для приготування подібних блюд, адже овочі в самому соку: стиглі і соковиті помідори, ароматні перці. Лечо можна приготувати на зиму або є відразу, тільки після охолодження. Ця страва дуже популярно в Україні, Росії або Білорусі.
- Болгарський перець - 9 штук
- Томати - 6-9 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Чилі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль - 2 чайних ложки
1. Вимийте томати і наріжте їх великими шматочками.
2. Візьміть різнокольорові перці, вимийте їх і розріжте на 2 частини, видаліть насіння і наріжте їх крупно.
3. У каструлю налийте олію і викладіть перці, обсмажуйте їх близько 15 хвилин на середньому вогні.
4. Очистіть і наріжте невеликими кубиками ріпчасту цибулю. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть цибулю і обсмажуйте його кілька хвилин.
5. У сковороду до цибулі викладіть крупно нарізані помідори, тушкуйте їх 15-20 хвилин, за смаком додайте сіль, паприка, цукор, подрібнений часник, чилі.
6. Перекладіть вміст сковороди в каструлю до перцям, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні під закритою кришкою 15 хвилин.
7. Готову страву подавайте відразу після приготування або після охолодження. Смачного!