Лечо з помідорів і перцю
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна і проста в приготуванні закуска, знайома всім не з чуток. Розповім вам рецепт приготування відмінного лечо з помідорів і перцю.
Всі люблять смачненьке лечо з болгарського перцю і помідорів! Як же його не любити-то? Та й готувати його одне задоволення, все легко і просто! Перець для лечо вибирайте м'ясистий і бажано солодкий, помідори середні і не сильно водянисті. Нижче приведу покроковий рецепт приготування лечо з помідорів і перцю.
- Перець болгарський - 3 кілограма
- Помідори - 3 кілограма
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горщиком - 8 штук
- Масло рослинне - 200 мілілітрів
- Оцет - 80 мілілітрів (я люблю використовувати яблучний)
Підготуйте основні інгредієнти. Ретельно промийте овочі під водою.
Крупно наріжте помідори і перець. Всі зайві частини видаліть.
Перекрутіть помідори в м'ясорубці. Отриману масу складіть в каструлю.
Помідори кип'ятимо на малому вогні 15 хвилин, додаємо перець, цукор, сіль, рослинна олія. Варимо 20 хвилин. В самому кінці кладемо перець горошком, лавровий лист і оцет. Кип'ятимо ще 5-7 хвилин.
Банки необхідно стерилізувати за допомогою духовки.
Розкладіть лечо по банкам, закрийте кришками. Переверніть догори дном і укутайте в ковдру і залиште до повного охолодження. Готово!