Рецепт Лечо без масла на зиму фото

Лечо без масла на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Овочі, Помідор, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Лечо

Лечо - відмінна закуска на зиму, представляє собою шматочки солодкого, болгарського перцю в томатному соусі. Як правило, в його склад входить рослинна олія. Але в даному рецепті його немає.

Приготувати лечо без масла дуже просто. Варіть перець в соусі до м'якості, потрібної вам, але не менше 15 хвилин. Соус корегуйте на свій смак і обов'язково пробуйте. Замість томатної пасти можна взяти помідори. Але пам'ятайте, що заливка повинна бути саме густий, а не рідким томатним соком. Тому сік слід довго уварювати до потрібної консистенції. Із зазначених інгредієнтів виходить 2 баночки об'ємом 500 мл.

  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Томатна паста - 350 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
лечо без масла на зиму - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування лечо.
лечо без масла на зиму - фото крок 2
Перець очистіть, помийте.
лечо без масла на зиму - фото крок 3
Наріжте невеликими шматочками.
лечо без масла на зиму - фото крок 4
Цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями.
лечо без масла на зиму - фото крок 5
У каструлю викладіть томатну пасту.
лечо без масла на зиму - фото крок 6
Всипте сіль і цукор за смаком.
лечо без масла на зиму - фото крок 7
Налийте воду і перемішайте.
лечо без масла на зиму - фото крок 8
Викладіть в каструлю з соусом нарізаний перець і цибулю, перемішайте.
лечо без масла на зиму - фото крок 9
Поставте каструлю на плиту, доведіть вміст до кипіння і варіть 20-25 хвилин. В кінці додайте оцет і перемішайте.
лечо без масла на зиму - фото крок 10
Розкладіть гаряче лечо в стерилізовані банки, закатати кришками. Переверніть верх дном і накрийте ковдрою. Тримайте в ковдрі поки банки не охолонуть. Після зберігайте в холодному приміщенні.

Схожі рецепти