Лечо без масла на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Лечо - відмінна закуска на зиму, представляє собою шматочки солодкого, болгарського перцю в томатному соусі. Як правило, в його склад входить рослинна олія. Але в даному рецепті його немає.
Приготувати лечо без масла дуже просто. Варіть перець в соусі до м'якості, потрібної вам, але не менше 15 хвилин. Соус корегуйте на свій смак і обов'язково пробуйте. Замість томатної пасти можна взяти помідори. Але пам'ятайте, що заливка повинна бути саме густий, а не рідким томатним соком. Тому сік слід довго уварювати до потрібної консистенції. Із зазначених інгредієнтів виходить 2 баночки об'ємом 500 мл.
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Томатна паста - 350 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
Підготуйте інгредієнти для приготування лечо.
Перець очистіть, помийте.
Наріжте невеликими шматочками.
Цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями.
У каструлю викладіть томатну пасту.
Всипте сіль і цукор за смаком.
Налийте воду і перемішайте.
Викладіть в каструлю з соусом нарізаний перець і цибулю, перемішайте.
Поставте каструлю на плиту, доведіть вміст до кипіння і варіть 20-25 хвилин. В кінці додайте оцет і перемішайте.
Розкладіть гаряче лечо в стерилізовані банки, закатати кришками. Переверніть верх дном і накрийте ковдрою. Тримайте в ковдрі поки банки не охолонуть. Після зберігайте в холодному приміщенні.