Огірочки на зиму з лимонною кислотою
(покроковий рецепт з фото)
Огірочки консервовані з лимонною кислотою вигідно відрізняються від тих, які закочують з оцтом або оцтовою есенцією. Я би сказала, вони м'якші за смаком і солодкуваті. Дивіться рецепт!
Кількість огірків може змінюватися в залежності від розміру і від наповнюваності банки. Просто розкладіть огірочки по банкам, перший раз залийте окропом, а другий раз маринадом. Засукайте. Кількість маринаду - приблизно 1, 5 літра на 3х літровий бутель.
- Огірок - 1, 5-2 кілограма (скільки увійде в банки)
- Вода - 1, 5 L
- Сіль - 4 чайних ложки
- Цукор - 8 чайних ложок
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик (на банку)
- Морква - 4-5 скибочок (на банку)
- Перець чилі - 3-4 скибочок (на банку)
- Зелень - 1 пучок (лист вишни, смородини, меліса, хрін, кріп)
Вимийте ретельно овочі та зелень. Огірочки замочіть в холодній воді на 2 годину. Очистіть моркву, часник, у перцю видаліть насіння.
Морква і перець поріжте тонко, часник великий - на 4 частини, невеликий залиште, як є.
У банку на дно покладіть зелень. Банки повинні бути заздалегідь простерилізовані, як і кришки. На зелень покладіть щільно огірочки, скільки поміститься. Залийте окропом і залиште на 15 хвилин під кришками.
Через 15 хвилин злийте всю воду з усіх баночок і доведіть її до кипіння з цукром і сіллю з розрахунку на 1, 5 літра води 4 С. Л. Сіль 8 ч.Л Цукор. Проваріть розсіл хвилину, всипте 1 ч.Л лимонної кислоти. Рішення Е.Е.. І цим гарячим розсолом залийте все баночки. Накрийте кришками і закатати. Укутайте банки на добу в тепло. Після чого приберіть в прохолодне місце для зберігання.