Рецепт Кабачкова ікра з лимонною кислотою фото

Кабачкова ікра з лимонною кислотою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки

Якщо ви готуєте ікру, а оцту під рукою не виявилося, додайте замість нього лимонну кислоту. Ікра з лимонкою виходить нітрохи не гірше: лимонна кислота - це теж консервант.

Часто буває так, що підготуєш всі овочі для закачування, процес на кшталт уже пішов, а виявляється, що в будинку немає оцту. І не хочеться кидати все і бігти в магазин. Якщо у вас є лимонна кислота, ним повною мірою можна замінити оцет. Лимонка - відмінний консервант, і ваші банки з закачуванням будуть відмінно зберігатися і не вибухнуть. Я пропоную вам ось цей простий рецепт приготування кабачкової ікри з лимонною кислотою. Ікра виходить смачною, прекрасно зберігається в коморі в квартирі.

1. Кабачки необхідно очистити від шкірки і від насіння. Перекрутити їх через м'ясорубку і, щоб стекла зайва рідина, перекладіть їх в друшляк з дрібними дірочками.

2. Чистимо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.

3. Наливаємо на сковороду ложку масла, обсмажуємо цибулю.

4. Помідори очищаємо від шкірки, для цього їх надрезаем хрестоподібно, обдаємо окропом, а потім занурюємо в холодну воду. Помідори можна перекрутити або нарізати кубиками.

5. Додаємо помідори до цибулі, tusim, помішуючи, хвилин 10, нехай максимально впоратися рідина.

6. Перекладаємо цибулю з помідорами в каструлю, в якій будемо готувати ікру.

7. Додаємо на сковороду ще ложку масла, обсмажуємо моркву. Можна додати трохи води (буквально пару ложок), так морква швидше розм'якшиться, а потім рідина випарується і морква обжарится.

8. Тепер на вивільнену сковороду наливаємо ложку масла і викладаємо кабачки. Тушкуємо під кришкою, нехай кабачки стануть м'якими. Потім відкриваємо кришку і тушкуємо на великому вогні, помішуючи!

9. Перекладаємо кабачки в каструлю, подрібнюємо все овочі блендером. Якщо блендера немає, перекрутити все на м'ясорубці з дрібними дірочками.

10. Додаємо до подрібненим овочам томатну пасту, сіль і залишився рослинне масло. tusim 25 хвилин, перемішуємо періодично.

11. Додаємо подрібнений часник, зелень і лимонну кислоту. tusim 5-6 хвилин. Пробуємо на смак, можна додати трішки цукру.

12. Перекладаємо гарячу ікру в стерилізовані банки, закочує і ставимо вниз шийкою до повного охолодження.

От і все, смачна ікра готова.

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 300 грам
  • Морква - 300 грам
  • Помідори - 300 грам
  • Томатна паста - 1 Чайна ложка
  • Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
  • Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
  • Зелень кропу, петрушки - 20 грам (по бажанню)
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
Часто буває так, що підготуєш всі овочі для закачування, процес на кшталт уже пішов, а виявляється, що в будинку немає оцту. І не хочеться кидати все і бігти в магазин. Якщо у вас є лимонна кислота, ним повною мірою можна замінити оцет. Лимонка - відмінний консервант, і ваші банки з закачуванням будуть відмінно зберігатися і не вибухнуть. Я пропоную вам ось цей простий рецепт приготування кабачкової ікри з лимонною кислотою. Ікра виходить смачною, прекрасно зберігається в коморі в квартирі.

1. Кабачки необхідно очистити від шкірки і від насіння. Перекрутити їх через м'ясорубку і, щоб стекла зайва рідина, перекладіть їх в друшляк з дрібними дірочками.

2. Чистимо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.

3. Наливаємо на сковороду ложку масла, обсмажуємо цибулю.

4. Помідори очищаємо від шкірки, для цього їх надрезаем хрестоподібно, обдаємо окропом, а потім занурюємо в холодну воду. Помідори можна перекрутити або нарізати кубиками.

5. Додаємо помідори до цибулі, tusim, помішуючи, хвилин 10, нехай максимально впоратися рідина.

6. Перекладаємо цибулю з помідорами в каструлю, в якій будемо готувати ікру.

7. Додаємо на сковороду ще ложку масла, обсмажуємо моркву. Можна додати трохи води (буквально пару ложок), так морква швидше розм'якшиться, а потім рідина випарується і морква обжарится.

8. Тепер на вивільнену сковороду наливаємо ложку масла і викладаємо кабачки. Тушкуємо під кришкою, нехай кабачки стануть м'якими. Потім відкриваємо кришку і тушкуємо на великому вогні, помішуючи!

9. Перекладаємо кабачки в каструлю, подрібнюємо все овочі блендером. Якщо блендера немає, перекрутити все на м'ясорубці з дрібними дірочками.

10. Додаємо до подрібненим овочам томатну пасту, сіль і залишився рослинне масло. tusim 25 хвилин, перемішуємо періодично.

11. Додаємо подрібнений часник, зелень і лимонну кислоту. tusim 5-6 хвилин. Пробуємо на смак, можна додати трішки цукру.

12. Перекладаємо гарячу ікру в стерилізовані банки, закочує і ставимо вниз шийкою до повного охолодження.

От і все, смачна ікра готова.

Схожі рецепти