Компот з лимонною кислотою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт полуничного компоту з лимонною кислотою. Вона додає приємну кислинку напою, що робить його смак цікавіше.
Докладніше, як приготувати компот з лимонною кислотою, я розповім нижче. Замість полуниці ви можете взяти будь-яку іншу ягоду або фрукти на свій смак. Лимонна кислота - натуральний консервант, а значить можна приготувати компот на зиму і не боятися, що він зіпсується.
- Вода - 1 літр
- Полуниця - 180-200 грам
- Цукор - 100 грам
- Лимонна кислота - 1/3 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Полуницю розріжте на половинки або четвертинки. Перекладіть полуницю в каструлю з водою, додайте цукор.
Доведіть до кипіння на максимальній температурі, зменшіть вогонь до середнього і варіть компот 5-10 хвилин. Помішуйте, щоб цукор повністю розчинився. В кінці додайте лимонну кислоту.
Перелийте компот в чисту банку, закрийте кришкою.
Опустіть банку в каструлю з водою. Простерилизуйте банку 10-15 хвилин після закипання.
Компот з лимонною кислотою готовий, смачного!