Квашена капуста з лимонною кислотою
(покроковий рецепт з фото)
Квашена капуста з лимонною кислотою виходить менш барвистою, але з більш яскраво-вираженим кислуватим присмаком. Такий продукт ідеальний для додавання в щі, борщ, приготування начинок для пирогів.
Соковита і хрустка квашена капуста - незамінна закуска не тільки на святковому столі, але і в будні. Її можна подати як овочевий салат до гарнірів і м'ясних страв, разом із запеченою рибою або ковбасними виробами. Обов'язково заквасьте капусту на зиму за цим рецептом, якщо любите закуску з більш кислим смаком. Після заквашування зберігайте її в холодильнику.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Сіль - 3 Ст. Ложки (з верхом)
- Вода холодна - 600 мілілітрів
- Лимонна кислота - 0, 25 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Зніміть з капусти верхні листки, промийте і розріжте навпіл, наріжте будь-яким, зручним для вас способом: стрічками, квадратами і т.Д.
Морква очистіть від шкірки і натріть на тертці з дрібними отворами.
Додайте звичайну кухонну сіль і лимонну кислоту.
Ретельно перемішайте всі вміст ємності між собою з невеликим натиском, щоб капустяна нарізка стала м'якою, але тримала свою форму.
Утрамбуйте всю масу в банку, залишаючи зверху трохи місця. Влийте звичайну холодну воду, можна з-під крана до плічок ємності. Залиште при кімнатній температурі на три-чотири дні. Кожен день випускайте бульбашки вуглекислого газу, щоб продукт не придбав гіркий присмак.
Через зазначений час капуста буде готова до дегустації. Спробуйте її на смак і подкорректируйте його, якщо це буде необхідно. Занадто кислий смак можна нівелювати цукром або медом, розчиняючи солодкість в воді і заливаючи їй капусту.
Готову страву подавайте на стіл, віджавши від розсолу і окропивши рослинним маслом. Можна додати в квашену капусту подрібнену цибулю для аромату.