Очищені помідори у власному соку на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Помідори у власному соку виходять, як свіжі. У холодніше пору року продаються парникові помідори, смак яких залишає бажати кращого. Тому запасаємося влітку цим прекрасним овочем.
Очищені помідори у власному соку готуються дуже просто. У мене рецепт без стерилізації, але в інгредієнтах є оцет. Але якщо його не класти, банки з помідорами доведеться стерилізувати. Як вам вчинити вирішуйте самі. Цукор і сіль кладіть до смаку. Також за смаком можна додати перець горошком, перець свіжий пекучий, лавровий лист і інші спеції. Із зазначених інгредієнтів виходить одна літрова банка заготовки.
- Помідор - 1, 3 кілограма
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти для приготування очищених помідорів у власному соку.
Перш за все потрібно зробити томатний сік. Для цього 600-700 грам помідор помийте і наріжте.
Нарізані помідори пропустіть через м'ясорубку. Поставте каструлю з томатом на плиту. Доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин.
Протріть томат через сито. Сік готовий.
700-800 грам помідор помийте і зробіть надрізи із зворотного боку плодоніжки.
Викладіть помідори в киплячу воду. Потримайте в ній 2-3 хвилини і відразу відправте в крижану воду. Після цього шкурка дуже легко зніметься.
У стерилізовані банки викладіть очищені помідори. Залийте окропом і дайте постояти 20 хвилин. Після воду злийте.
Томатний сік доведіть до кипіння і залийте ним помідори.
Додайте сіль, цукор і оцет.
Засукайте банку стерилізованими кришками, укутайте в ковдру і тримайте до повного охолодження банки. Зберігайте в прохолодному місці.
Взимку дістаньте очищені помідори в томатному соку з банки і вживайте в борщі, щі, соуси, приправи. А сік випийте.
Ця чудова консервація вам обов'язково припаде до смаку!