Рецепт Черешня у власному соку на зиму фото

Черешня у власному соку на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Черешня
Рецепти без шкоди
На швидку руку
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1
Час приготування: 25 хв.

Коли сезон заготівель в самому розпалі, господині на замітку обов'язково варто взяти цей простий рецепт черешні у власному соку на зиму. Швидко, просто і дуже смачно.

Опис приготування:

Це досить класичний рецепт черешні у власному соку на зиму - відмінний варіант для любителів ягід і випічки з них. Мінімум цукру і дуже насичений смак черешні - просто пальчики оближеш.

1. Насамперед потрібно вимити банки і дати стекти зайвій воді.

2. Черешню викласти в глибоку миску, видалити хвостики.

3. Дуже важливо перебрати ягоду, щоб не попалися зіпсовані або червиві. Після як слід вимити під проточною водою.

4. У підготовлену чисту банку насипати черешню. В середньому із зазначеної кількості виходить літрова банка, проте все залежить від розміру ягід.

5. Зверху насипати цукор. Його кількість також може варіюватися, в залежності від солодощі черешні і ваших смакових уподобань.

6. Після цього банку відправити на стерилізацію приблизно на 8-10 хвилин.

7. Ось майже і весь простий рецепт черешні у власному соку на зиму. Залишилося тільки закатати банки і залишити їх до повного охолодження дном вгору. Вкривати чимось необов'язково.

Після повного охолодження банку можна прибрати в темне і прохолодне місце, де вона буде чекати свого часу.


  • Черешня - 750-800 грам
  • Цукор - 100 грам
Це досить класичний рецепт черешні у власному соку на зиму - відмінний варіант для любителів ягід і випічки з них. Мінімум цукру і дуже насичений смак черешні - просто пальчики оближеш.

1. Насамперед потрібно вимити банки і дати стекти зайвій воді.

2. Черешню викласти в глибоку миску, видалити хвостики.

3. Дуже важливо перебрати ягоду, щоб не попалися зіпсовані або червиві. Після як слід вимити під проточною водою.

4. У підготовлену чисту банку насипати черешню. В середньому із зазначеної кількості виходить літрова банка, проте все залежить від розміру ягід.

5. Зверху насипати цукор. Його кількість також може варіюватися, в залежності від солодощі черешні і ваших смакових уподобань.

6. Після цього банку відправити на стерилізацію приблизно на 8-10 хвилин.

7. Ось майже і весь простий рецепт черешні у власному соку на зиму. Залишилося тільки закатати банки і залишити їх до повного охолодження дном вгору. Вкривати чимось необов'язково.

Після повного охолодження банку можна прибрати в темне і прохолодне місце, де вона буде чекати свого часу.

Схожі рецепти