Малина у власному соку на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Малина у власному соку, запашні, ароматні, цілі ягідки, це найсмачніше і корисне ліки з мого дитинства. Мама завжди діставала заповітну баночку, коли у нас з сестрою була застуда.
Хочете дізнатися, як приготувати малину у власному соку на зиму і зберегти, якомога більше вітамінів і корисних речовин? Це просто! Малина пересипається цукром, потім чекаємо, коли вона пустить сік, стерилізуємо банки і закриваємо. Готуйте з користю і задоволенням!
- Малина - 1 кілограм
- Цукор - 750 грам
Малину переберіть, видаліть зіпсовані ягідки, промийте, дайте стекти.
У стерилізовані банки висипте 3 ст. L. Малини, 2 ст. L. Цукру. Чергуйте так до верху баночки. Акуратно утряс ягоду, досипьте до верху. Прикрийте чистими сухими кришками, поставте в холодильник мінімум на 4 годину, поки малина пустить сік і розчиниться цукор. Можна залишити на ніч.
Ягоди пустили сік, уплотнились, в банку звільнилося місце. Перекладіть з однієї банки ягоди з сиропом по іншим так, щоб варення заповнило банку під горлечко. При необхідності витріть верх банки чистими сухими серветками. Банки прикрийте чистими кришками, поставте в каструлю на щільну тканину. Залийте банки теплою водою до "плічок" . Закип'ятіть воду і простерилизуйте протягом 15 хвилин.
Засукайте кришки, остудіть варення. Зберігайте його в прохолодному місці. Вихід готового варення - 1, 5 L.