Помідори-чері у власному соку з базиліком
(покроковий рецепт з фото)
Заготівля помідорів чері без оцту, але з ароматним базиліком. Таку заготовку я вважаю обов'язковою. Судіть самі: це смачно, корисно і красиво виглядає. Така закуска підійде для будь-якого столу.
Перед вами рецепт, як приготувати помідори черрі у власному соку з базиліком. Базилік я використовую лимонний, ви можете вибрати його сорт по своєму смаку. У цій заготівлі на зиму не використовується оцет, тому я спокійно можу пригощати взимку своїх маленьких дітей смачними помідорами і томатним соком. Готуйте з користю і задоволенням!
- Помідор - 1 кілограм
- Помідор черрі - 800 грам
- Базилік лимонний - 1 пучок
- Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (без гірки)
Помідори і базилік вимийте.
Великі помідори перекрутити через м'ясорубку зі спеціальною насадкою для томатного соку. Або обдайте окропом, зніміть шкірку, пюріруйте блендером.
Томатний сік, сіль і цукор доведіть до кипіння, на повільному вогні варите протягом 10 хвилин. При появі зніміть піну.
Томатний сік, сіль і цукор доведіть до кипіння, на повільному вогні варите протягом 10 хвилин. При появі зніміть піну.
Додайте листя базиліка, варіть ще 5 хвилин.
Помідори черрі закладіть в стерилізовані банки, залийте киплячим соком, закатати кришками. Укутайте в тепло, дайте повністю охолонути. Зберігайте в прохолодному місці.