Рецепт Помідори-чері у власному соку з базиліком фото

Помідори-чері у власному соку з базиліком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Зелень, Помідор, Черрі, Базилік
Пісні страви
На обід, На швидку руку, Літні
Заготовки, Консервація, Солоне

Заготівля помідорів чері без оцту, але з ароматним базиліком. Таку заготовку я вважаю обов'язковою. Судіть самі: це смачно, корисно і красиво виглядає. Така закуска підійде для будь-якого столу.

Перед вами рецепт, як приготувати помідори черрі у власному соку з базиліком. Базилік я використовую лимонний, ви можете вибрати його сорт по своєму смаку. У цій заготівлі на зиму не використовується оцет, тому я спокійно можу пригощати взимку своїх маленьких дітей смачними помідорами і томатним соком. Готуйте з користю і задоволенням!

  • Помідор - 1 кілограм
  • Помідор черрі - 800 грам
  • Базилік лимонний - 1 пучок
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (без гірки)
помідори-чері у власному соку з базиліком - фото крок 1
Помідори і базилік вимийте.
помідори-чері у власному соку з базиліком - фото крок 2
Великі помідори перекрутити через м'ясорубку зі спеціальною насадкою для томатного соку. Або обдайте окропом, зніміть шкірку, пюріруйте блендером.
Томатний сік, сіль і цукор доведіть до кипіння, на повільному вогні варите протягом 10 хвилин. При появі зніміть піну.
помідори-чері у власному соку з базиліком - фото крок 3
Додайте листя базиліка, варіть ще 5 хвилин.
помідори-чері у власному соку з базиліком - фото крок 4
Помідори черрі закладіть в стерилізовані банки, залийте киплячим соком, закатати кришками. Укутайте в тепло, дайте повністю охолонути. Зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти