Помідори-чері зі спеціями, сушені в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування універсальної дуже смачною помідорною добавки до канапе, бутербродам, піці і других страв.
Дане блюдо є, по суті, універсальним томатним соусом, але родзинка в тому, що ця добавка не рідка, а дуже навіть добре тримає форму, і тому підходить вона до набагато більшій кількості страв. А концентрований смак томатів і спецій взагалі ні з чим не порівняти!
- Помідорів чері - 1 кілограм
- Часнику - 5-6 зубчиків
- Оливкового масла - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль і перець - - За смаком
- Італійських спецій - 4 Ст. Ложки
1. Помідори черрі перебрати, помити, розрізати кожен навпіл. Всі спеції подрібнити до порошку (наприклад, в кавомолці) і гарненько змішати.
2. Половинки помідор щільно викласти на деко зрізом вгору, скропити олією і посипати спеціями.
3. Прогріти духовку до температури 105-107 градусів і помістити туди деко з помідорами на 3-4 годину (в залежності від соковитості ваших черрі).
4. Готові помідори ще гарячими скласти в стерильну посуд і закрити кришкою. Зберігати в холодильнику.
5. Пряні сушені помідори використовуються в міру потреби для бутербродів, піци, диван. Дуже смачно їх поєднання з сиром і м'ясними продуктами.