Рецепт Сушені гриби в горщиках фото

Сушені гриби в горщиках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Гриби, Білі гриби, Гречка, Сушені гриби
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

В далекі-далекі роки, коли в будинках були печі, страви готували в чавунцях і горщиках. Зараз цю теж технологію можна повторити, тільки з духовою шафою. У страв виходить дуже насичений смак.

Для подібних гарячих страв найкраще вибрати кашу, додати до неї овочі або м'ясо. Я ж зупинилася на цьому варіанті. У ньому розказано, як приготувати сушені гриби в горщиках з гречаною крупою. Це старовинний російський рецепт, який створений для того, щоб дуже добре наситити організм і подарувати гарну порцію білків, жирів і вуглеводів.

  • Яловичина - 450 грам (м'якоть)
  • Білі гриби - 30 грам (сушені)
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
сушені гриби в горщиках - фото крок 1
Сушені гриби замочіть в 600 мл холодної води на 40 хвилин. Потім промийте їх і перекладіть в каструлю. Залийте гриби водою, в якій вони стояли. Доведіть воду до кипіння, зніміть піну, потім зменшіть вогонь і варіть гриби під кришкою 20 хвилин, посоливши.
сушені гриби в горщиках - фото крок 2
Цибуля, часник і морква почистіть, промийте і довільно наріжте. М'ясо промийте і нарубати невеликими шматочками.
сушені гриби в горщиках - фото крок 3
Обсмажте овочі в олії до рум'яності. Потім на цьому ж маслі обсмажте м'ясо шматочками. Посоліть його і поперчіть.
сушені гриби в горщиках - фото крок 4
Гречку промийте. Розподіліть в горщиках шарами: гречку, м'ясо, овочі та гриби. Злиття 150 мл грибного бульйону. Додайте сіль і перець.
сушені гриби в горщиках - фото крок 5
Горщики закрийте кришками і приберіть в духовку при 200 градусах на 30 хвилин. Потім вміст перемішайте і залиште горщики в духовці ще на півгодини без нагріву. Смачного!

Схожі рецепти