Сушені гриби в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
В далекі-далекі роки, коли в будинках були печі, страви готували в чавунцях і горщиках. Зараз цю теж технологію можна повторити, тільки з духовою шафою. У страв виходить дуже насичений смак.
Для подібних гарячих страв найкраще вибрати кашу, додати до неї овочі або м'ясо. Я ж зупинилася на цьому варіанті. У ньому розказано, як приготувати сушені гриби в горщиках з гречаною крупою. Це старовинний російський рецепт, який створений для того, щоб дуже добре наситити організм і подарувати гарну порцію білків, жирів і вуглеводів.
- Яловичина - 450 грам (м'якоть)
- Білі гриби - 30 грам (сушені)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Сушені гриби замочіть в 600 мл холодної води на 40 хвилин. Потім промийте їх і перекладіть в каструлю. Залийте гриби водою, в якій вони стояли. Доведіть воду до кипіння, зніміть піну, потім зменшіть вогонь і варіть гриби під кришкою 20 хвилин, посоливши.
Цибуля, часник і морква почистіть, промийте і довільно наріжте. М'ясо промийте і нарубати невеликими шматочками.
Обсмажте овочі в олії до рум'яності. Потім на цьому ж маслі обсмажте м'ясо шматочками. Посоліть його і поперчіть.
Гречку промийте. Розподіліть в горщиках шарами: гречку, м'ясо, овочі та гриби. Злиття 150 мл грибного бульйону. Додайте сіль і перець.
Горщики закрийте кришками і приберіть в духовку при 200 градусах на 30 хвилин. Потім вміст перемішайте і залиште горщики в духовці ще на півгодини без нагріву. Смачного!