Рецепт Цільнозернові емпанади на топленому маслі фото

Цільнозернові емпанади на топленому маслі
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Борошно, Овочі, Молочні продукти, Капуста, Бобові, Квасоля, Вершкове масло, Цільнозернове борошно, Кольрабі
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Пиріжки

Хрусткі пиріжки з золотистою скоринкою і соковитою овочевою начинкою всередині. Готуються вони з дріжджового тіста з додаванням цільнозерновий борошна і топленого масла. Випічка виходить неймовірно смачною!

Тісто для цих пиріжків після випікання виходить дуже хрустким, відмінно гармонує з соковитою начинкою зі свіжих овочів. А додана цільнозернових борошно надає випічці масу корисних властивостей. До того ж, спираючись на даний рецепт, можна готувати пиріжки з різними видами начинок і при необхідності замінити топлене масло на вершкове або соняшникова.

  • Борошно цільнозернове (пшеничне) - 200 грам
  • Борошно пшеничне (1 або вищий сорт) - 170-200 грам
  • Вода (холодна) - 200 мілілітрів
  • Яйця курячі - 1 штука
  • Масло пряжене - 50 грам
  • Кольрабі - 270-300 грам
  • Квасоля стручкова - 200-230 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
  • Зелень петрушки - 15-20 грам
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
  • Оцет яблучний або винний - 1 Чайна ложка
  • Сіль кухонна - 1 Чайна ложка
  • Суміш спецій "аджика" - 0, 5 чайних ложки
цільнозернові емпанади на топленому маслі - фото крок 1
При підготовці зазначених продуктів враховуйте, що капусту кольрабі можна замінити білокачанної, а яблучний (винний) оцет - звичайним столовим.
цільнозернові емпанади на топленому маслі - фото крок 2
Для приготування тіста з'єднайте в мисці два види борошна (попередньо просіяного) і 0, 5 немає. L. Солі. Частина білого борошна із зазначеної кількості залиште на випадок необхідності підмішування (20-30 грам).
цільнозернові емпанади на топленому маслі - фото крок 3
Влийте в суху суміш оцет і вбийте яйце, з'єднайте компоненти.
цільнозернові емпанади на топленому маслі - фото крок 4
Додайте топлене масло і розітріть компоненти руками до отримання крихти.
цільнозернові емпанади на топленому маслі - фото крок 5
Влийте холодну воду і замісити м'яке податливе тісто, при необхідності додаючи борошно.
цільнозернові емпанади на топленому маслі - фото крок 6
Готове тісто помістіть в холодильник мінімум на 30 хвилин.
цільнозернові емпанади на топленому маслі - фото крок 7
Для приготування начинки розігрійте на сковороді олію і пасеруйте на ньому дрібно порізану цибулю, додайте суміш спецій і прогрійте її разом з цибулею протягом декількох секунд.
цільнозернові емпанади на топленому маслі - фото крок 8
Стручковую фасоль, порізану невеликими шматочками, додайте до цибулі і потім овочі на слабкому вогні під кришкою. При необхідності налийте на дно сковороди невелику кількість води.
цільнозернові емпанади на топленому маслі - фото крок 9
Доведіть квасоля до напівготовності і додайте натерту на крупній тертці кольрабі, посоліть і перемішайте начинку, потомите ще 3-5 хвилин.
цільнозернові емпанади на топленому маслі - фото крок 10
Додайте в овочеву начинку подрібнену зелень петрушки і зніміть сковороду з вогню, остудіть. Для прискорення цього процесу перекладіть овочі в іншу ємність.
цільнозернові емпанади на топленому маслі - фото крок 11
Охолоджене тісто розділіть на 14-16 частин і з кожної сформуйте круглу корж товщиною 3-4 мм, викладіть на одну половинку коржі порцію начинки, залишаючи вільними краю.
цільнозернові емпанади на топленому маслі - фото крок 12
Накрийте начинку другою половиною коржа і скріпіть краю пальцями або за допомогою вилки.
цільнозернові емпанади на топленому маслі - фото крок 13
Додайте цільнозернові емпанади на підготовленому деку і змастіть верх пиріжків жовтком.
цільнозернові емпанади на топленому маслі - фото крок 14
Випікайте пиріжки при температурі 190 градусів протягом 40-45 хвилин до золотистої скоринки.

Схожі рецепти