Цільнозернові емпанади на топленому маслі
(покроковий рецепт з фото)
Борошно, Овочі, Молочні продукти, Капуста, Бобові, Квасоля, Вершкове масло, Цільнозернове борошно, Кольрабі
Хрусткі пиріжки з золотистою скоринкою і соковитою овочевою начинкою всередині. Готуються вони з дріжджового тіста з додаванням цільнозерновий борошна і топленого масла. Випічка виходить неймовірно смачною!
Тісто для цих пиріжків після випікання виходить дуже хрустким, відмінно гармонує з соковитою начинкою зі свіжих овочів. А додана цільнозернових борошно надає випічці масу корисних властивостей. До того ж, спираючись на даний рецепт, можна готувати пиріжки з різними видами начинок і при необхідності замінити топлене масло на вершкове або соняшникова.
- Борошно цільнозернове (пшеничне) - 200 грам
- Борошно пшеничне (1 або вищий сорт) - 170-200 грам
- Вода (холодна) - 200 мілілітрів
- Яйця курячі - 1 штука
- Масло пряжене - 50 грам
- Кольрабі - 270-300 грам
- Квасоля стручкова - 200-230 грам
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Зелень петрушки - 15-20 грам
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Оцет яблучний або винний - 1 Чайна ложка
- Сіль кухонна - 1 Чайна ложка
- Суміш спецій "аджика" - 0, 5 чайних ложки
При підготовці зазначених продуктів враховуйте, що капусту кольрабі можна замінити білокачанної, а яблучний (винний) оцет - звичайним столовим.
Для приготування тіста з'єднайте в мисці два види борошна (попередньо просіяного) і 0, 5 немає. L. Солі. Частина білого борошна із зазначеної кількості залиште на випадок необхідності підмішування (20-30 грам).
Влийте в суху суміш оцет і вбийте яйце, з'єднайте компоненти.
Додайте топлене масло і розітріть компоненти руками до отримання крихти.
Влийте холодну воду і замісити м'яке податливе тісто, при необхідності додаючи борошно.
Готове тісто помістіть в холодильник мінімум на 30 хвилин.
Для приготування начинки розігрійте на сковороді олію і пасеруйте на ньому дрібно порізану цибулю, додайте суміш спецій і прогрійте її разом з цибулею протягом декількох секунд.
Стручковую фасоль, порізану невеликими шматочками, додайте до цибулі і потім овочі на слабкому вогні під кришкою. При необхідності налийте на дно сковороди невелику кількість води.
Доведіть квасоля до напівготовності і додайте натерту на крупній тертці кольрабі, посоліть і перемішайте начинку, потомите ще 3-5 хвилин.
Додайте в овочеву начинку подрібнену зелень петрушки і зніміть сковороду з вогню, остудіть. Для прискорення цього процесу перекладіть овочі в іншу ємність.
Охолоджене тісто розділіть на 14-16 частин і з кожної сформуйте круглу корж товщиною 3-4 мм, викладіть на одну половинку коржі порцію начинки, залишаючи вільними краю.
Накрийте начинку другою половиною коржа і скріпіть краю пальцями або за допомогою вилки.
Додайте цільнозернові емпанади на підготовленому деку і змастіть верх пиріжків жовтком.
Випікайте пиріжки при температурі 190 градусів протягом 40-45 хвилин до золотистої скоринки.