Оладки на топленому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Я з дитинства обожнюю пряжене молоко, готова пити його літрами. А випічка на ньому - просто божественна. Пропоную рецепт, як приготувати млинці на топленому молоці, ніжні м'які, смачні.
Пряжене молоко надає оладок дуже ніжний присмак і тонкий аромат. За бажанням ви можете додати дрібку ваніліну.
Оладки вийдуть і так досить Садки, але ласунам можу також запропонувати доповнити їх будь-якими сиропами, варенням або фруктами.
- Борошно - 240 грам
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Молоко пряжене - 240 мілілітрів
- Вода - 200 мілілітрів (може знадобитися більше або менше)
- Оцет яблучний 9% - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
Насамперед змішайте всі сухі інгредієнти. І починайте вливати до них молоко, помішуючи віночком.
Потім починайте потроху вливати воду. Тісто має бути, як густа сметана. Дивіться на консистенцію, вливаючи воду.
Розтопити масло і влийте в тісто, добре все перемішайте.
Розігрійте сковороду. Безпосередньо перед випічкою додайте в тісто оцет і енергійно перемішайте.
Влийте в сковороду трохи олії і починайте викладати оладки (приблизно по столовій ложці на одну).
Обсмажуйте з обох сторін до золотистої скоринки.