Вівсяна каша на топленому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Вівсяна каша - обов'язкова страва нашого буденного сніданку. Ситна, надовго заряджає енергією. У моїй родині її шанують в будь-якому виконанні, але особливо улюблена на топленому молоці. Спробуйте і ви!
Із зазначеного співвідношення молока і крупи виходить в'язка, злегка густувата каша. Якщо ви віддаєте перевагу іншу консистенцію, більш круту або більш рідку, то зменшите або збільште кількість молока. І не забувайте помішувати, а також для запобігання пригорання.
- Молоко пряжене - 650 мілілітрів
- Вівсяні пластівці "геркулес" - 150 грам
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Цукор - За смаком
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У каструлю з товстим дном налийте воду і акуратно покачайте з боку в бік, щоб вода обмила стінки каструлі.
Чи не виливаючи воду з каструлі, влийте топлене молоко. Додайте цукор і сіль. Поставте на середній вогонь і нагрівайте до закипання. З'явилася, пінку видаліть.
У закипіле молоко всипте вівсяні пластівці, зменшіть вогонь і помішуючи варите протягом 15-20 хвилин при мінімальному кипінні.
Після закінчення часу готову кашу зніміть з вогню, додайте за смаком вершкове масло, перемішайте. Накрийте кришкою і дайте постояти на плиті або в теплому місці 10 хвилин. Після подавайте до столу.
Кашу можна доповнити горіхами або сухофруктами. Смачного!