Рецепт Вівсяна каша на топленому молоці фото

Вівсяна каша на топленому молоці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Молочні продукти , Вівсянка , Крупи , Молоко
Дієтичне харчування , Роздільне харчування
На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 3
Час приготування: 35 хв.

Вівсяна каша - обов'язкова страва нашого буденного сніданку. Ситна, надовго заряджає енергією. У моїй родині її шанують в будь-якому виконанні, але особливо улюблена на топленому молоці. Спробуйте і ви!

Опис приготування:

Із зазначеного співвідношення молока і крупи виходить в'язка, злегка густувата каша. Якщо ви віддаєте перевагу іншу консистенцію, більш круту або більш рідку, то зменшите або збільште кількість молока. І не забувайте помішувати, а також для запобігання пригорання.

  • Молоко пряжене - 650 мілілітрів
  • Вівсяні пластівці"Геркулес" - 150 грам
  • Вода - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Вершкове масло - За смаком
вівсяна каша на топленому молоці - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
вівсяна каша на топленому молоці - фото крок 2
У каструлю з товстим дном налийте воду і акуратно покачайте з боку в бік, щоб вода обмила стінки каструлі.
вівсяна каша на топленому молоці - фото крок 3
Чи не виливаючи воду з каструлі, влийте топлене молоко. Додайте цукор і сіль. Поставте на середній вогонь і нагрівайте до закипання. З'явилася, пінку видаліть.
вівсяна каша на топленому молоці - фото крок 4
У закипіле молоко всипте вівсяні пластівці, зменшіть вогонь і помішуючи варите протягом 15-20 хвилин при мінімальному кипінні.
вівсяна каша на топленому молоці - фото крок 5
Після закінчення часу готову кашу зніміть з вогню, додайте за смаком вершкове масло, перемішайте. Накрийте кришкою і дайте постояти на плиті або в теплому місці 10 хвилин. Після подавайте до столу.
вівсяна каша на топленому молоці - фото крок 6
Кашу можна доповнити горіхами або сухофруктами. Смачного!

Схожі рецепти