Рецепт Паска на топленому молоці фото

Паска на топленому молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Пропоную поповнити вашу скарбничку великодніх рецептів одним класним варіантом, як приготувати паску на топленому молоці. Він виходить насичено солодким і дуже смачним.

Відразу хочу звернути вашу увагу, що починати процес приготування слід ввечері, а ось випікати паски ви будете вже вранці.

1. Підготуйте глибоку мисочку, викладіть туди рубане дрібними кубиками м'яке вершкове масло.

2. Додайте збиті в окремій ємності яйця.

3. Всипте цукор.

4. В топленому теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте їх в мисочку.

5. Все як слід перемішайте і залиште в теплі на ніч.

6. На ранок всипте сіль і ванілін, додайте родзинки, попередньо запарити його при бажанні. Також в рецепті приготування паски на топленому молоці ви можете використовувати інші сухофрукти або цукати.

7. Поступово, невеликими порціями всипати просіяне борошно. Тісто має вийти м'яким і злегка в'язким. Невелика рекомендація: щоб було простіше з ним працювати, змащуйте руки рослинним маслом без запаху.

8. Залиште готове тісто мінімум на 1 час в тепле.

9. Коли вона збільшилася вдвічі, розподіліть тісто по формах. Тісто має займати приблизно третину форми.

10. Дайте йому знову підійти, і тільки після цього відправляйте в розігріту духовку.

11. Випікайте паску на топленому молоці в домашніх умовах при температурі 180-190 градусів.

За бажанням прикрасьте кондитерської присипкою і змастіть білкової глазур'ю.


  • Пряжене молоко - 1 літр
  • Вершкове масло - 0.5 кілограма
  • Цукор - 0.8-0.9 кілограма
  • Дріжджі - 150 грам
  • Борошно - 2.5 кілограма
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 10 штук
  • Ізюм - 1 Склянка
  • Ванілін - 1-2 чайних ложок
Відразу хочу звернути вашу увагу, що починати процес приготування слід ввечері, а ось випікати паски ви будете вже вранці.

1. Підготуйте глибоку мисочку, викладіть туди рубане дрібними кубиками м'яке вершкове масло.

2. Додайте збиті в окремій ємності яйця.

3. Всипте цукор.

4. В топленому теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте їх в мисочку.

5. Все як слід перемішайте і залиште в теплі на ніч.

6. На ранок всипте сіль і ванілін, додайте родзинки, попередньо запарити його при бажанні. Також в рецепті приготування паски на топленому молоці ви можете використовувати інші сухофрукти або цукати.

7. Поступово, невеликими порціями всипати просіяне борошно. Тісто має вийти м'яким і злегка в'язким. Невелика рекомендація: щоб було простіше з ним працювати, змащуйте руки рослинним маслом без запаху.

8. Залиште готове тісто мінімум на 1 час в тепле.

9. Коли вона збільшилася вдвічі, розподіліть тісто по формах. Тісто має займати приблизно третину форми.

10. Дайте йому знову підійти, і тільки після цього відправляйте в розігріту духовку.

11. Випікайте паску на топленому молоці в домашніх умовах при температурі 180-190 градусів.

За бажанням прикрасьте кондитерської присипкою і змастіть білкової глазур'ю.

Схожі рецепти