Паска на топленому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную поповнити вашу скарбничку великодніх рецептів одним класним варіантом, як приготувати паску на топленому молоці. Він виходить насичено солодким і дуже смачним.
Відразу хочу звернути вашу увагу, що починати процес приготування слід ввечері, а ось випікати паски ви будете вже вранці.
1. Підготуйте глибоку мисочку, викладіть туди рубане дрібними кубиками м'яке вершкове масло.
2. Додайте збиті в окремій ємності яйця.
3. Всипте цукор.
4. В топленому теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте їх в мисочку.
5. Все як слід перемішайте і залиште в теплі на ніч.
6. На ранок всипте сіль і ванілін, додайте родзинки, попередньо запарити його при бажанні. Також в рецепті приготування паски на топленому молоці ви можете використовувати інші сухофрукти або цукати.
7. Поступово, невеликими порціями всипати просіяне борошно. Тісто має вийти м'яким і злегка в'язким. Невелика рекомендація: щоб було простіше з ним працювати, змащуйте руки рослинним маслом без запаху.
8. Залиште готове тісто мінімум на 1 час в тепле.
9. Коли вона збільшилася вдвічі, розподіліть тісто по формах. Тісто має займати приблизно третину форми.
10. Дайте йому знову підійти, і тільки після цього відправляйте в розігріту духовку.
11. Випікайте паску на топленому молоці в домашніх умовах при температурі 180-190 градусів.
За бажанням прикрасьте кондитерської присипкою і змастіть білкової глазур'ю.
- Пряжене молоко - 1 літр
- Вершкове масло - 0.5 кілограма
- Цукор - 0.8-0.9 кілограма
- Дріжджі - 150 грам
- Борошно - 2.5 кілограма
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 10 штук
- Ізюм - 1 Склянка
- Ванілін - 1-2 чайних ложок
1. Підготуйте глибоку мисочку, викладіть туди рубане дрібними кубиками м'яке вершкове масло.
2. Додайте збиті в окремій ємності яйця.
3. Всипте цукор.
4. В топленому теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте їх в мисочку.
5. Все як слід перемішайте і залиште в теплі на ніч.
6. На ранок всипте сіль і ванілін, додайте родзинки, попередньо запарити його при бажанні. Також в рецепті приготування паски на топленому молоці ви можете використовувати інші сухофрукти або цукати.
7. Поступово, невеликими порціями всипати просіяне борошно. Тісто має вийти м'яким і злегка в'язким. Невелика рекомендація: щоб було простіше з ним працювати, змащуйте руки рослинним маслом без запаху.
8. Залиште готове тісто мінімум на 1 час в тепле.
9. Коли вона збільшилася вдвічі, розподіліть тісто по формах. Тісто має займати приблизно третину форми.
10. Дайте йому знову підійти, і тільки після цього відправляйте в розігріту духовку.
11. Випікайте паску на топленому молоці в домашніх умовах при температурі 180-190 градусів.
За бажанням прикрасьте кондитерської присипкою і змастіть білкової глазур'ю.