Рецепт Паска на топленому молоці фото

Паска на топленому молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Пропоную поповнити вашу скарбничку великодніх рецептів одним класним варіантом, як приготувати паску на топленому молоці. Він виходить насичено солодким і дуже смачним.

Опис приготування:

Відразу хочу звернути вашу увагу, що починати процес приготування слід ввечері, а ось випікати паски ви будете вже вранці.

1. Підготуйте глибоку мисочку, викладіть туди рубане дрібними кубиками м'яке вершкове масло.

2. Додайте збиті в окремій ємності яйця.

3. Всипте цукор.

4. В топленому теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте їх в мисочку.

5. Все як слід перемішайте і залиште в теплі на ніч.

6. На ранок всипте сіль і ванілін, додайте родзинки, попередньо запарити його при бажанні. Також в рецепті приготування паски на топленому молоці ви можете використовувати інші сухофрукти або цукати.

7. Поступово, невеликими порціями всипати просіяне борошно. Тісто має вийти м'яким і злегка в'язким. Невелика рекомендація: щоб було простіше з ним працювати, змащуйте руки рослинним маслом без запаху.

8. Залиште готове тісто мінімум на 1 час в тепле.

9. Коли вона збільшилася вдвічі, розподіліть тісто по формах. Тісто має займати приблизно третину форми.

10. Дайте йому знову підійти, і тільки після цього відправляйте в розігріту духовку.

11. Випікайте паску на топленому молоці в домашніх умовах при температурі 180-190 градусів.

За бажанням прикрасьте кондитерської присипкою і змастіть білкової глазур'ю.


  • Пряжене молоко - 1 літр
  • Вершкове масло - 0.5 кілограма
  • Цукор - 0.8-0.9 кілограма
  • Дріжджі - 150 грам
  • Борошно - 2.5 кілограма
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 10 штук
  • Ізюм - 1 Склянка
  • Ванілін - 1-2 чайних ложок
Відразу хочу звернути вашу увагу, що починати процес приготування слід ввечері, а ось випікати паски ви будете вже вранці.

1. Підготуйте глибоку мисочку, викладіть туди рубане дрібними кубиками м'яке вершкове масло.

2. Додайте збиті в окремій ємності яйця.

3. Всипте цукор.

4. В топленому теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте їх в мисочку.

5. Все як слід перемішайте і залиште в теплі на ніч.

6. На ранок всипте сіль і ванілін, додайте родзинки, попередньо запарити його при бажанні. Також в рецепті приготування паски на топленому молоці ви можете використовувати інші сухофрукти або цукати.

7. Поступово, невеликими порціями всипати просіяне борошно. Тісто має вийти м'яким і злегка в'язким. Невелика рекомендація: щоб було простіше з ним працювати, змащуйте руки рослинним маслом без запаху.

8. Залиште готове тісто мінімум на 1 час в тепле.

9. Коли вона збільшилася вдвічі, розподіліть тісто по формах. Тісто має займати приблизно третину форми.

10. Дайте йому знову підійти, і тільки після цього відправляйте в розігріту духовку.

11. Випікайте паску на топленому молоці в домашніх умовах при температурі 180-190 градусів.

За бажанням прикрасьте кондитерської присипкою і змастіть білкової глазур'ю.

Схожі рецепти