Рецепт Паска на молоці і жовтках фото

Паска на молоці і жовтках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Молоко
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Чи плануєте святкове меню і шукайте нескладний рецепт тесту на паску? Якраз таким я хочу з вами поділитися. Ніжне, повітряне, воно однозначно вам сподобається. Запам'ятовуйте і повторіть на своїй кухні.

Опис приготування:

Поспішаю запропонувати вам на пробу ідею, як приготувати паску на молоці і жовтках. У тісто можна додавати сухофрукти, цукати, шоколад, кокосову стружку і інше, щоб вийшло ще смачніше. Головне - випікати паску з хорошим настроєм і класним рецептом, тоді результат буде ідеальним:)

  • Молоко - 1.5 склянки
  • Цукор - 2.5 Ст. Ложки
  • Дріжджі - 1 Ст. Ложка (або упаковка свіжих)
  • Жовтки - 6 штук(+ 1 для змазування)
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Добавки до смаку - 1 Склянка
  • Білок - 1 штука
  • Сік лимона - 1 Чайна ложка
  • Цукрова пудра - 0.5-1 склянки
  • Борошно - 4 склянки (приблизно)
паска на молоці і жовтках - фото крок 1
1. Дріжджі розчиніть в 1/2 склянки теплого молока з 1 ложкою цукру. Залиште хвилин на 10 до утворення піни.
паска на молоці і жовтках - фото крок 2
2. Всипте склянку просіяного борошна, перемішайте і залиште під рушником на 20 хвилин.
паска на молоці і жовтках - фото крок 3
3. Жовтки відокремте від білків.
паска на молоці і жовтках - фото крок 4
4. Жовтки перемішайте з цукром, що залишився і ванільним екстрактом. Розтопіть і остудіть вершкове масло.
паска на молоці і жовтках - фото крок 5
5. Додайте в мисочку сіль, масло і почніть перемішувати.
паска на молоці і жовтках - фото крок 6
6. Влийте молоко до жовтків. Всипте просіяне борошно і замісити однорідне тісто. Накрийте рушником і залиште підходити в теплі.
паска на молоці і жовтках - фото крок 7
7. У підійшло тісто додайте родзинки або цукати за смаком. Акуратно перемішайте і дайте тісту підійти ще раз, збільшившись в розмірі в 3-4 рази.
паска на молоці і жовтках - фото крок 8
8. Коли тісто добре підійшло, розкладіть його по формах.
паска на молоці і жовтках - фото крок 9
9. Зверху змастіть збитим жовтком.
паска на молоці і жовтках - фото крок 10
10. При температурі 180 градусів запікайте паски від 30 до 65 хвилин в залежності від розміру формочок.
паска на молоці і жовтках - фото крок 11
11. Дайте їм добре охолонути. Після збийте білок з цукровою пудрою і соком лимона, покрийте паску глазур'ю.
паска на молоці і жовтках - фото крок 12
12. Додайте кондитерську присипку за бажанням.
Смачного свята!

Схожі рецепти