Рецепт Паска на жовтках фото

Паска на жовтках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Яйця , Яєчний жовток
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Здобний, солодкий і ароматний паску на жовтках. Якщо ви любите щільну по структурі випічку - тоді цей рецепт для вас.

Опис приготування:

На світле свято Христової Пасхи багато з нас печуть паски. Рецептів існує безліч. Я печу паски двох видів - за класичним рецептом і ось за цим рецептом приготування пасок на жовтках. Другий варіант - для синочка, якому вони більше до смаку. Паски на жовтках виходять більш щільними і ситними. Ну і повозитися з ними доводиться трохи довше. Крім білкової глазурі паски зверху поливаю ще і цукровою глазур'ю і посипаю горішками. Розповідаю, як приготувати паски на жовтках. Світлого вам свята і смачних пасок!

  • Борошно - 1 кілограм (вищого сорту)
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі - 75 грам
  • Цукор - 350 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Яєчні жовтки - 11 штука
  • Ізюм - 100-150 грам
  • Цукати - 100 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ваніль - 1 щіпка (якщо у вас ванільний цукор - 1 чайну ложку)
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Білки - 2 штуки (для глазурі)
  • Цукрова пудра - 1, 5 склянки (для глазурі)
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка (для глазурі)
паска на жовтках - фото крок 1
У невелику мисочку наливаємо 150 мл теплого молока і розводимо в ньому дріжджі. Додаємо 100 грам борошна, розмішуємо і ставимо в тепле місце хвилин на 10.
паска на жовтках - фото крок 2
Доводимо до кипіння молоко, що залишилося і заварюємо в ньому 100 грам борошна. Добре розмішуємо.
паска на жовтках - фото крок 3
За цей час дріжджі з борошном піднялися пінкою.
паска на жовтках - фото крок 4
Ретельно змішуємо заварені тісто і пінну масу з дріжджів і борошна. Накриваємо масу рушником і залишаємо приблизно на годину. За цей час вона стане ноздреватой і збільшиться в об'ємі.
паска на жовтках - фото крок 5
Змішуємо жовтки з цукром і сіллю.
паска на жовтках - фото крок 6
Змішуємо приблизно половину жовтків з опарою.
паска на жовтках - фото крок 7
Додаємо 250 грам борошна і добре вимішуємо до однорідності. Накриваємо і залишаємо на 1 час.
паска на жовтках - фото крок 8
Додаємо решту жовткова масу і борошно і вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
паска на жовтках - фото крок 9
Підготуємо родзинки і цукати. Ізюм переберемо і замочимо в коньяку. Цукати наріжемо на дрібні шматочки. Натремо цедри з лимона. Розтопимо вершкове масло.
паска на жовтках - фото крок 10
Додаємо в тісто олію, цедру, цукати з родзинками, ваніль з корицею. Добре вимішуємо і ставимо тісто в тепле місце, нехай підходить приблизно годину.
паска на жовтках - фото крок 11
Розкладаємо тісто по формах. Стінки змастіть маслом і злегка посипати борошном. Накладайте тісто до половини форми. У центр кожної форми в тісто я вставляю дерев'яну паличку. Завдяки їй тісто піднімається рівномірно. А ще потім можна буде перевірити чи готовий паску. Коли тісто у формі підніметься, ставимо паски випікатися в духовку при температурі 180 градусів. Випікаємо 40-50 хвилин. Паличка, вийнята з пропеченого паски, буде суха.
паска на жовтках - фото крок 12
Щоб приготувати глазур для пасок, збиваємо два охолоджених білка, півтори склянки цукрової пудри і додаємо сік половини лимона. Збиваємо до тих пір, поки не будуть з'являтися стійкі піки.
паска на жовтках - фото крок 13
Ось які гарні паски у нас спекли Покриваємо паски глазур'ю, коли вони ще теплі. Прикрашаємо по своєму смаку.

Схожі рецепти