Домашня локшина на жовтках
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто під час приготування різних страв хочеться використовувати домашні інгредієнти, і локшина - не виняток. Тому розповім вам, як приготувати домашню локшину на жовтках, швидко і просто!
Локшину, приготовлену за цим рецептом, можна сміливо використовувати під час приготування пасти або супу. Особливо хороша ця локшина тим, що її можна злегка підсушити в духовці і зберігати тиждень (сушити її необхідно при температурі 200 градусів 10 хвилин). Тісто для такої локшини рекомендую розгортати дуже тонко, воно не прилипає до поверхонь і не рветься. А розрізати його можна за допомогою ножа для піци. За бажанням можете додати трохи прянощів або зелені в тісто, вийде дуже незвично і смачно!
- Борошно - 250 грам
- Жовток - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 10 Ст. Ложок
1. Борошно просійте через сито і додайте до неї жовтки. Добре посоліть і невеликими порціями додайте воду, поступово замішуючи тісто. Тісто має вийти дуже еластичним і не повинно липнути до рук.
2. Потім загорніть тісто в харчову плівку і дайте йому відпочити на столі протягом 30 хвилин. Розкачайте тісто в тонкий пласт на присипаному борошном столі від середини до країв тесту.
3. За допомогою ножа для піци виріжте тонкі смужки. Таку локшину варити можна відразу або ж спочатку підсушити в духовці і використовувати протягом тижня. Смачного!