Хворост на жовтках
(покроковий рецепт з фото)
Гаряче улюблене печиво з дитинства - хмиз. Хрустке, тонке і дуже смачне печиво. Поділюся з вами кулінарним рецептом, як приготувати хмиз на жовтках. Пальчики оближеш.
Печиво хмиз зі смаком дитинства… Цей рецепт мені дістався у спадок. Ці завитки залишаються хрусткими навіть на наступний день. Чудово йде до чаю або до кави за обіднім столом з розязикми. Я подаю такі печива, злегка присипаючи зверху їх цукровою пудрою. Виглядає дуже апетитно. Спробуйте приготувати хмиз на жовтках, ви закохаєтесь в цю випічку.
- Жовтки - 14-15 штук
- Борошно - 350-400 грам
- Горілка - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 0, 5 L
У ємність до жовтків налийте горілку і добре перемішайте.
Просійте половину необхідної маси борошна в жовтки, додайте сіль і поступово помішуйте.
Висипати вміст ємності на стіл і втручайтеся решту борошна вже руками.
Тісто у вас вийде м'яким, гладким і еластичним. Якщо ж воно все ще буде липнути до рук, додайте ще трохи борошна. Після чого тісто загорніть в целофан і відправте відпочити на півгодини в холодильник.
Через деякий час розділіть тісто на три частини, кожну з яких розкачайте в пласт товщиною 1, 5-2 мм. Пласти наріжте на смужки, а їх - на смужки коротший. В середині кожного прямокутника зробіть надрізи і поверніть краю через них кілька разів.
У фритюрницю або ж в глибоку сковороду налийте олію і доведіть його до кипіння. Обсмажуйте хмиз з обох боків до золотистого кольору. Після чого перекладіть їх на паперові рушники, щоб зайвий жир вбрався.