Рецепт Хворост на жовтках фото

Хворост на жовтках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Яйця , Яєчний жовток
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Гаряче улюблене печиво з дитинства - хмиз. Хрустке, тонке і дуже смачне печиво. Поділюся з вами кулінарним рецептом, як приготувати хмиз на жовтках. Пальчики оближеш.

Опис приготування:

Печиво хмиз зі смаком дитинства… Цей рецепт мені дістався у спадок. Ці завитки залишаються хрусткими навіть на наступний день. Чудово йде до чаю або до кави за обіднім столом з розязикми. Я подаю такі печива, злегка присипаючи зверху їх цукровою пудрою. Виглядає дуже апетитно. Спробуйте приготувати хмиз на жовтках, ви закохаєтесь в цю випічку.

  • Жовтки - 14-15 штук
  • Борошно - 350-400 грам
  • Горілка - 50 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 0, 5 L
хворост на жовтках - фото крок 1
У ємність до жовтків налийте горілку і добре перемішайте.
хворост на жовтках - фото крок 2
Просійте половину необхідної маси борошна в жовтки, додайте сіль і поступово помішуйте.
хворост на жовтках - фото крок 3
Висипати вміст ємності на стіл і втручайтеся решту борошна вже руками.
хворост на жовтках - фото крок 4
Тісто у вас вийде м'яким, гладким і еластичним. Якщо ж воно все ще буде липнути до рук, додайте ще трохи борошна. Після чого тісто загорніть в целофан і відправте відпочити на півгодини в холодильник.
хворост на жовтках - фото крок 5
Через деякий час розділіть тісто на три частини, кожну з яких розкачайте в пласт товщиною 1, 5-2 мм. Пласти наріжте на смужки, а їх - на смужки коротший. В середині кожного прямокутника зробіть надрізи і поверніть краю через них кілька разів.
хворост на жовтках - фото крок 6
У фритюрницю або ж в глибоку сковороду налийте олію і доведіть його до кипіння. Обсмажуйте хмиз з обох боків до золотистого кольору. Після чого перекладіть їх на паперові рушники, щоб зайвий жир вбрався.

Схожі рецепти