Кекс на жовтках
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я вас познайомлю з досить простий випічкою, яку можна буде легко робити в будні дні. Прочитайте нижче мою інструкцію про те, як приготувати кекс на жовтках.
Багато домогосподарки стикаються з тим, що для одного рецепта потрібні тільки білки від яєць (наприклад - для крему або тесту). Але куди ж дівати жовтки? Ось саме тому я і вирішила їх пристосувати до мого страви. Все дуже просто і досить швидко. Щасти вам готування і приємного апетиту!
- Борошно - 400 грам
- Вершкове масло - 140 грам
- Цукор - 250 грам
- Жовтки - 5 штук
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 0, 5 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Ванілін - 1 грам
- Шоколад - 50 грам
- Посипання - За смаком
120 г. Розм'якшеного масла збийте з цукром. Додайте жовтки, яйце і продовжуйте збивати.
Просійте в яєчну суміш борошно, розпушувач і ванілін. Трохи підігрійте молоко, також влийте його в тісто. Все замішайте до єдиної консистенції.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для випічки застеліть пергаментом, залийте в неї тісто. Запікайте 55 хвилин.
Поки кекс готується, зробіть глазур. Масло, що залишилося розтопіть з шоколадом. Покрийте глазур'ю остиглий кекс, а зверху прикрасьте кондитерської посипкою.