Рецепт Паска на вершках і жовтках фото

Паска на вершках і жовтках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Вершки , Яйця , Здобне дрожевое тісто , Яєчний жовток
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо ви готові до експериментів з тестом для великодньої випічки, пропоную вам спробувати приготувати паску на вершках і жовтках. Ніжне, повітряне та дуже яскраве тісто. Рекомендую!

Опис приготування:

Вершки в тесті працюють навіть трохи краще, ніж молоко. Готову паску виходить абсолютно не сухим і буквально тане в роті. Що стосується добавок, тут ви можете експериментувати, використовуючи не тільки родзинки, але волоські горіхи, цукати, сушені фрукти.

  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Жовтки - 2-3 штук
  • Дріжджі - 50 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 3 склянки (приблизно)
  • Ізюм - 50 грам (по бажанню)
  • Вершкове масло - 120 грам
паска на вершках і жовтках - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
паска на вершках і жовтках - фото крок 2
Вершки прогрійте, щоб вони були теплими. Додайте пару ложок цукру і дріжджі.
паска на вершках і жовтках - фото крок 3
Додайте кілька ложок просіяного борошна, перемішайте і залиште в теплому місці на 20-25 хвилин.
паска на вершках і жовтках - фото крок 4
Жовтки розітріть з цукром.
паска на вершках і жовтках - фото крок 5
Розтопити вершкове масло і трохи остудіть.
паска на вершках і жовтках - фото крок 6
З'єднайте жовтки з цукром і маслом. Збийте до однорідності.
паска на вершках і жовтках - фото крок 7
Опара готова, значить, можна зайнятися замісом тесту.
паска на вершках і жовтках - фото крок 8
В опару додайте жовткова-масляну масу.
паска на вершках і жовтках - фото крок 9
Перемішайте і поступово введіть просіяне борошно.
паска на вершках і жовтках - фото крок 10
Якщо додаєте родзинки або інші цукати, обсипте їх попередньо борошном.
паска на вершках і жовтках - фото крок 11
Готове тісто накрийте рушником і приберіть в тепле місце на 2-2.5 годину. Після першого підходу обомніте тісто і дайте йому підійти ще раз.
паска на вершках і жовтках - фото крок 12
Коли тісто буде готове, включіть її і залиште її розігріватися до 190 градусів.
паска на вершках і жовтках - фото крок 13
Розкладіть тісто по формах для пасок і залиште підійти хвилин на 20 перед випічкою.
паска на вершках і жовтках - фото крок 14
Випікайте паски до рум'яності.
паска на вершках і жовтках - фото крок 15
Глазур ви можете використовувати будь-яку. У мене буде шоколадна. Розтопіть шоколад з невеликою кількістю вершкового масла.
паска на вершках і жовтках - фото крок 16
Остигнули паски покрийте шоколадом.
паска на вершках і жовтках - фото крок 17
Світлої паски!

Схожі рецепти