Паска на вершках і жовтках
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви готові до експериментів з тестом для великодньої випічки, пропоную вам спробувати приготувати паску на вершках і жовтках. Ніжне, повітряне та дуже яскраве тісто. Рекомендую!
Вершки в тесті працюють навіть трохи краще, ніж молоко. Готову паску виходить абсолютно не сухим і буквально тане в роті. Що стосується добавок, тут ви можете експериментувати, використовуючи не тільки родзинки, але волоські горіхи, цукати, сушені фрукти.
- Вершки - 200 мілілітрів
- Жовтки - 2-3 штук
- Дріжджі - 50 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 3 склянки (приблизно)
- Ізюм - 50 грам (по бажанню)
- Вершкове масло - 120 грам
Підготуйте інгредієнти.
Вершки прогрійте, щоб вони були теплими. Додайте пару ложок цукру і дріжджі.
Додайте кілька ложок просіяного борошна, перемішайте і залиште в теплому місці на 20-25 хвилин.
Жовтки розітріть з цукром.
Розтопити вершкове масло і трохи остудіть.
З'єднайте жовтки з цукром і маслом. Збийте до однорідності.
Опара готова, значить, можна зайнятися замісом тесту.
В опару додайте жовткова-масляну масу.
Перемішайте і поступово введіть просіяне борошно.
Якщо додаєте родзинки або інші цукати, обсипте їх попередньо борошном.
Готове тісто накрийте рушником і приберіть в тепле місце на 2-2.5 годину. Після першого підходу обомніте тісто і дайте йому підійти ще раз.
Коли тісто буде готове, включіть її і залиште її розігріватися до 190 градусів.
Розкладіть тісто по формах для пасок і залиште підійти хвилин на 20 перед випічкою.
Випікайте паски до рум'яності.
Глазур ви можете використовувати будь-яку. У мене буде шоколадна. Розтопіть шоколад з невеликою кількістю вершкового масла.
Остигнули паски покрийте шоколадом.
Світлої паски!