Рецепт Хлібці цільнозернові фото

Хлібці цільнозернові
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Борошно, Житнє борошно, Цільнозернове борошно
Дієтичне харчування, Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка

Цільнозернові хлібці - це відмінна альтернатива хлібу. Багато їх

Купують в магазині. Але тепер можна їх зробити і в домашніх умовах. Для цього буде потрібно борошно житнє і цільнозернових. Готуємо!

Зверніть увагу на розкочування тіста. Чим тонше воно буде розкачати, тим хрустке вийдуть хлібці. Регулюйте товщину на свій розсуд, але час випічки більш товстого шару тесту потрібно буде збільшити.

  • Борошно цільнозернове - 150 грам
  • Борошно житнє - 50 грам
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Кунжут чорний - 0, 5 чайних ложки
  • Лляне насіння - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 150 мілілітрів
хлібці цільнозернові - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
хлібці цільнозернові - фото крок 2
У теплій воді розчиніть цукор, сіль і дріжджі.
хлібці цільнозернові - фото крок 3
У чашу просійте обидва види борошна, додайте воду з дріжджами.
хлібці цільнозернові - фото крок 4
Почніть заміс за допомогою ложки. Додайте насіння льону, кунжут, 1 ст.Л. Масла.
хлібці цільнозернові - фото крок 5
Як тільки стане важко розмішувати, замішуйте в чаші руками, додавши 0, 5 ст.Л. Рослинної олії. Спочатку тісто буде прилипати до рук, але після його обволочет масло і воно стане м'яким і податливим.
хлібці цільнозернові - фото крок 6
Готове тісто перекладіть на робочу поверхню. Її можна злегка змастити маслом або присипати борошном. Розкачайте тісто в прямокутник і скрутіть в рулет з вузького боку.
хлібці цільнозернові - фото крок 7
Рулет перекладіть в чашу, накрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
хлібці цільнозернові - фото крок 8
Після закінчення часу тісто збільшиться в об'ємі. Воно готове до оброблення.
хлібці цільнозернові - фото крок 9
Візьміть пергамент. Перекладіть на нього тісто і розкачайте до товщини 5 мм. Чим тонше буде розкачати тісто, тим хрустке вийдуть хлібці. Нанесіть рельєф. Я скористалася молоточком для відбивання м'яса. Розріжте на частини однакового розміру.
хлібці цільнозернові - фото крок 10
Перенесіть пергамент на деко. Поставте в розігріту духовку до 200 градусів на 15 хвилин.
хлібці цільнозернові - фото крок 11
Готові хлібці дістаньте з духовки. Проріжте різаком або ножем ще раз по намічених розрізах. Злегка охолодіть і зніміть хлібці з паперу.
хлібці цільнозернові - фото крок 12
Поки хлібці повністю не охолонуть вони будуть залишатися злегка м'якими. На другий день випічка помітно затвердіє. Подавайте хлібці до улюблених страв. Смачного!

Схожі рецепти