Амарантові хлібці
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати відмінні закусочні хлібці для будь-якої начинки або страви. Дивіться рецепт приготування амарантових хлібців і записуйте: дуже просте, але ситне і дієтичне блюдо!
Амарантові хлібці можна часто зустріти на полицях магазину. Їх можна приготувати самостійно, більш того - результат набагато краще, як на мене, ніж сухе і ламке магазинні хлібці. Для приготування амарантових хлібців нам знадобиться амарантового крупа або крупа. З крупи можна зробити борошно за допомогою блендера. Додавання картоплі - не обов'язково, тільки тоді більше води треба додавати.
- Амарантового борошно - 0, 75 склянки
- Картопля - 1-2 штук (по бажанню)
- Сушений чилі - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Масло для смаження - За смаком
Картоплю відварити, можете в мундирах, а можна і почистити.
Борошно просійте. Якщо ви не знайшли амарантового борошно, але лише сам амарантового крупу, тоді просто подрібніть її в блендері і у вас вийде амарантового борошно.
Картоплю розімніть в пюре, додайте до борошна. Також додайте подрібнений чилі або сухий чилі (який використовувати - не принципово), кмин і спеції за смаком.
Все добре перемішайте.
Додайте ложку або дві столові води, якщо тісто буде погано замішуватися. Воно повинно вийти щільним і гладким.
Розділити тісто на дві або три частини.
Можете прямо руками розкачати в корж.
Коржик виходить досить тонкої.
Обсмажте її в невеликій кількості масла на розігрітій сковороді.
З двох боків, до золотистого кольору.
Готові амарантові хлібці можете порізати ще на шматочки, щоб зручно було вмочати в соус. Або просто подайте такими, які є. Смачного!