Гречані хлібці
(покроковий рецепт з фото)
Гречані хлібці - дуже корисні і смачні хлібці, які виглядають не тільки красиво і апетитно, але ще і дуже корисні для здоров'я.
Гречані хлібці дуже цікаві на смак, точніше сказати, у цих хлібців є своє неповторне післясмак, яке може приємно здивувати ваших домашніх і гостей. Дуже добре гречані хлібці поєднуються з сирними сирами і гусячим паштетом. Успіхів і приємного апетиту!
- Дріжджі свіжі - 30 грам
- Цільнозернове борошно - 200 грам
- Гречана крупа - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 100 мілілітрів
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
Гречку варимо до повної готовності.
У мисці в теплому молоці розводимо дріжджі, додаємо 1 столову ложку борошна, перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин. Потім в розчин додаємо остигнула гречку, оливкова олія, сіль і борошно, що залишилося.
Вимішуємо тісто і залишаємо його на 1 годину в самому теплому місці на кухні. Тісто має за цей час підрости.
Тісто розгортаємо.
Вирізаємо форми, які більше до душі.
На хлібці наносимо не надто глибоку решеточку або проколюємо вилочкою. Розкладаємо їх на деко, застелений папером і запікаємо в духовці близько 20 хвилин при 200 градусах. Потім дістаємо, ostužaem і майже!