Рецепт Гречані хлібці фото

Гречані хлібці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Крупи, Гречка
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, На сніданок
Випічка

Гречані хлібці - дуже корисні і смачні хлібці, які виглядають не тільки красиво і апетитно, але ще і дуже корисні для здоров'я.

Гречані хлібці дуже цікаві на смак, точніше сказати, у цих хлібців є своє неповторне післясмак, яке може приємно здивувати ваших домашніх і гостей. Дуже добре гречані хлібці поєднуються з сирними сирами і гусячим паштетом. Успіхів і приємного апетиту!

  • Дріжджі свіжі - 30 грам
  • Цільнозернове борошно - 200 грам
  • Гречана крупа - 200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
гречані хлібці - фото крок 1
Гречку варимо до повної готовності.
гречані хлібці - фото крок 2
У мисці в теплому молоці розводимо дріжджі, додаємо 1 столову ложку борошна, перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин. Потім в розчин додаємо остигнула гречку, оливкова олія, сіль і борошно, що залишилося.
гречані хлібці - фото крок 3
Вимішуємо тісто і залишаємо його на 1 годину в самому теплому місці на кухні. Тісто має за цей час підрости.
гречані хлібці - фото крок 4
Тісто розгортаємо.
гречані хлібці - фото крок 5
Вирізаємо форми, які більше до душі.
гречані хлібці - фото крок 6
На хлібці наносимо не надто глибоку решеточку або проколюємо вилочкою. Розкладаємо їх на деко, застелений папером і запікаємо в духовці близько 20 хвилин при 200 градусах. Потім дістаємо, ostužaem і майже!

Схожі рецепти