Рецепт Амарантові булочки для бургерів фото

Амарантові булочки для бургерів
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Для тих, хто ніколи не пробував спекти хліб, булочки чи пиріжки на амарантового борошні, розповім, як приготувати амарантові булочки для бургерів - відмінну корисну основу для ситного перекусу.

Опис приготування:

Вам більше не потрібно купувати булочки для бургерів, адже за допомогою цього рецепта ви зможете приготувати неймовірно смачну і корисну основу для бугреров - амарантові булочки. Ви можете використовувати як амарантового борошно, так і подрібнені зерна амаранту - смак і структура тесту від цього не зміниться. Як стартера підійде як пшеничний, так і житнього стартер - це незначно вплине на аромат і смак готових булочок. Таку випічку можна подавати з м'ясом або вершковим маслом до чашечки кави.

  • Біла пшеничне борошно - 550 грам(130 г в закваску, 420 г в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 130 грам
  • Амарантового борошно - 100 грам
  • Опара - 260 грам
  • Розтоплене тепле вершкове масло - 75 грам
  • Яйце - 2 штуки(1 в тісто, 1 для змащення)
  • Стартер (пшеничний або житній) - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 1 Ст. Ложка
  • Кунжут - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 210 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
амарантові булочки для бургерів - фото крок 1
1. Приготуйте опару: стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
амарантові булочки для бургерів - фото крок 2
2. У миску тістоміса викладіть закваску, додайте молоко кімнатної температури, яйце, цукор, сіль, розтоплене злегка тепле вершкове масло. Додайте просіяне пшеничне і амарантового борошно, вимісити тісто на 2 швидкості протягом 5 хвилин.
амарантові булочки для бургерів - фото крок 3
3. Тісто округлятимете, викладіть в змащену олією миску і накрийте плівкою. Залиште на 3 години при кімнатній температурі. Викладіть тісто на робочу поверхню, округлятимете і переверніть швом вниз. Розділити тісто 8 частин.
амарантові булочки для бургерів - фото крок 4
4. Кожну частину тіста округлятимете і надайте форму кулі. Заготовки викладіть на застелене пергаментом деко на відстані один від одного. Накрийте тісто плівкою і залиште на 1 час.
амарантові булочки для бургерів - фото крок 5
5. Змастіть булочки яйцем, збитим з водою. Посипте кунжутом і випікайте булочки в розігрітій до 200 градусів духовці 15-18 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти