Амарантові булочки для бургерів
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто ніколи не пробував спекти хліб, булочки чи пиріжки на амарантового борошні, розповім, як приготувати амарантові булочки для бургерів - відмінну корисну основу для ситного перекусу.
Вам більше не потрібно купувати булочки для бургерів, адже за допомогою цього рецепта ви зможете приготувати неймовірно смачну і корисну основу для бугреров - амарантові булочки. Ви можете використовувати як амарантового борошно, так і подрібнені зерна амаранту - смак і структура тесту від цього не зміниться. Як стартера підійде як пшеничний, так і житнього стартер - це незначно вплине на аромат і смак готових булочок. Таку випічку можна подавати з м'ясом або вершковим маслом до чашечки кави.
- Біла пшеничне борошно - 550 грам(130 г в закваску, 420 г в тісто)
- Вода кімнатної температури - 130 грам
- Амарантового борошно - 100 грам
- Опара - 260 грам
- Розтоплене тепле вершкове масло - 75 грам
- Яйце - 2 штуки(1 в тісто, 1 для змащення)
- Стартер (пшеничний або житній) - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Кунжут - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 210 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Приготуйте опару: стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
2. У миску тістоміса викладіть закваску, додайте молоко кімнатної температури, яйце, цукор, сіль, розтоплене злегка тепле вершкове масло. Додайте просіяне пшеничне і амарантового борошно, вимісити тісто на 2 швидкості протягом 5 хвилин.
3. Тісто округлятимете, викладіть в змащену олією миску і накрийте плівкою. Залиште на 3 години при кімнатній температурі. Викладіть тісто на робочу поверхню, округлятимете і переверніть швом вниз. Розділити тісто 8 частин.
4. Кожну частину тіста округлятимете і надайте форму кулі. Заготовки викладіть на застелене пергаментом деко на відстані один від одного. Накрийте тісто плівкою і залиште на 1 час.
5. Змастіть булочки яйцем, збитим з водою. Посипте кунжутом і випікайте булочки в розігрітій до 200 градусів духовці 15-18 хвилин. Смачного!