Рецепт Амарантові булочки для бургерів фото

Амарантові булочки для бургерів
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто
Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Булочки

Для тих, хто ніколи не пробував спекти хліб, булочки чи пиріжки на амарантового борошні, розповім, як приготувати амарантові булочки для бургерів - відмінну корисну основу для ситного перекусу.

Вам більше не потрібно купувати булочки для бургерів, адже за допомогою цього рецепта ви зможете приготувати неймовірно смачну і корисну основу для бугреров - амарантові булочки. Ви можете використовувати як амарантового борошно, так і подрібнені зерна амаранту - смак і структура тесту від цього не зміниться. Як стартера підійде як пшеничний, так і житнього стартер - це незначно вплине на аромат і смак готових булочок. Таку випічку можна подавати з м'ясом або вершковим маслом до чашечки кави.

  • Біла пшеничне борошно - 550 грам(130 г в закваску, 420 г в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 130 грам
  • Амарантового борошно - 100 грам
  • Опара - 260 грам
  • Розтоплене тепле вершкове масло - 75 грам
  • Яйце - 2 штуки(1 в тісто, 1 для змащення)
  • Стартер (пшеничний або житній) - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 1 Ст. Ложка
  • Кунжут - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 210 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
амарантові булочки для бургерів - фото крок 1
1. Приготуйте опару: стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
амарантові булочки для бургерів - фото крок 2
2. У миску тістоміса викладіть закваску, додайте молоко кімнатної температури, яйце, цукор, сіль, розтоплене злегка тепле вершкове масло. Додайте просіяне пшеничне і амарантового борошно, вимісити тісто на 2 швидкості протягом 5 хвилин.
амарантові булочки для бургерів - фото крок 3
3. Тісто округлятимете, викладіть в змащену олією миску і накрийте плівкою. Залиште на 3 години при кімнатній температурі. Викладіть тісто на робочу поверхню, округлятимете і переверніть швом вниз. Розділити тісто 8 частин.
амарантові булочки для бургерів - фото крок 4
4. Кожну частину тіста округлятимете і надайте форму кулі. Заготовки викладіть на застелене пергаментом деко на відстані один від одного. Накрийте тісто плівкою і залиште на 1 час.
амарантові булочки для бургерів - фото крок 5
5. Змастіть булочки яйцем, збитим з водою. Посипте кунжутом і випікайте булочки в розігрітій до 200 градусів духовці 15-18 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти