Картопляні булочки для бургерів
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви фанати гамбургерів, то пропоную вам рецепт дуже смачних булочок для бургерів. Рум'яний, ароматні, так і просяться на обідній стіл!
Приготувати картопляні булочки для бургерів в домашніх умовах досить просто. Булочки виходять ніжні, повітряні і дуже смачні. Можна використовувати їх як для приготування різних гамбургерів, так і просто подати булочки до чаю з медом, маслом або джемом.
- Картопля - 100 грам (зварений в шкірці)
- Кефір - 150 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 350 грам
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Кунжут - 1 Ст. Ложка

Підготуйте всі інгредієнти. Картопля зваріть заздалегідь і охолодіть.

М'яке вершкове масло з'єднайте з сіллю, цукром і дріжджами.

Додайте кефір і тертий на дрібній тертці картопля.

Все перемішайте і частинами всипте борошно.

Замісити м'яке і еластичне тісто. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і поставте миску в тепле місце приблизно на 1 час.

За цей час тісто має збільшитися приблизно в 2 рази.

Розділити тісто 6-9 частин, в залежності від бажаного розміру булочок. Обваляйте шматочки в борошні, сформуйте кульки і перекладіть на деко, застелене пергаментом. Накрийте заготовки чистим рушником і залиште ще на 1 час.

Потім змастіть верх збитим жовтком і посипте кунжутом. Випікайте в духовці при температурі 210 градусів близько 30 хвилин.

Картопляні булочки для бургерів готові.

Смачного!