Солодкі амарантові булочки
(покроковий рецепт з фото)
Випічка, приготована на амарантового борошні, виходить темного кольору, хрустка і дуже ароматна. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати солодкі амарантові булочки з цедрою і горіхами.
Пшенична або житня закваска в поєднанні з амарантового борошном робить булочки дуже корисними, а коричневий тростинний цукор додає випічці особливу насолоду. Для того, щоб смак булочок був більш яскравим, раджу додати трохи лимонної або апельсинової цедри, а для родзинки нарубати в тісто волоські горіхи. Перед такими булочками встояти буде неможливо.
- Борошно пшеничне - 390 грам(200г в закваску, 190г в тісто)
- Вода кімнатної температури - 260 грам(200г в закваску, 60г в тісто)
- Борошно амарантового - 260 грам
- Дріжджі (опара) - 400 грам
- Оливкова олія - 50 грам
- Коричневий тростинний цукор - 80 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Cedra - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Стартер (пшеничний або житній) - 1-3 Ст. Ложок
1. Приготуйте опару: закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
2. Розведіть закваску водою і перелийте в миску тістоміса до збитих яєць. Додайте тростинний цукор, сіль, амарантового борошно, просіяне білу пшеничну муку, сушену цедру лимона і подрібнені волоські горіхи.
3. Вимішуйте на другій швидкості протягом 5-6 хвилин, в кінці додайте оливкову олію і заважайте, поки масло повністю не з'єднається з тестом.
4. Готове тісто округлятимете і викладіть в змащену олією миску. Переверніть тісто і накрийте плівкою. Залиште при кімнатній температурі на 3 годину.
5. Викладіть тісто на присипаний борошном стіл і округлятимете. Розділити тісто 13 частин, обсипте їх борошном і округлятимете. Сформуйте кульки. Кожна кулька розкачайте в джгут довжиною в 20-25 см.
6. Складіть джгут навпіл, скрутите 5 раз і в утворену в підставі джгута петлю просмикніть його кінці. Викладіть булочки на застелений пергаментом деко, накрийте плівкою і залиште на 1 час.
7. Булочки випікайте 25 хвилин при температурі 190 градусів. Смачного!