Рецепт Солодкі амарантові булочки фото

Солодкі амарантові булочки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Яйця , Горіхи
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Випічка, приготована на амарантового борошні, виходить темного кольору, хрустка і дуже ароматна. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати солодкі амарантові булочки з цедрою і горіхами.

Опис приготування:

Пшенична або житня закваска в поєднанні з амарантового борошном робить булочки дуже корисними, а коричневий тростинний цукор додає випічці особливу насолоду. Для того, щоб смак булочок був більш яскравим, раджу додати трохи лимонної або апельсинової цедри, а для родзинки нарубати в тісто волоські горіхи. Перед такими булочками встояти буде неможливо.

  • Борошно пшеничне - 390 грам(200г в закваску, 190г в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 260 грам(200г в закваску, 60г в тісто)
  • Борошно амарантового - 260 грам
  • Дріжджі (опара) - 400 грам
  • Оливкова олія - 50 грам
  • Коричневий тростинний цукор - 80 грам
  • Грецькі горіхи - 50 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Cedra - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 2 штуки
  • Стартер (пшеничний або житній) - 1-3 Ст. Ложок
солодкі амарантові булочки - фото крок 1
1. Приготуйте опару: закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
солодкі амарантові булочки - фото крок 2
2. Розведіть закваску водою і перелийте в миску тістоміса до збитих яєць. Додайте тростинний цукор, сіль, амарантового борошно, просіяне білу пшеничну муку, сушену цедру лимона і подрібнені волоські горіхи.
солодкі амарантові булочки - фото крок 3
3. Вимішуйте на другій швидкості протягом 5-6 хвилин, в кінці додайте оливкову олію і заважайте, поки масло повністю не з'єднається з тестом.
солодкі амарантові булочки - фото крок 4
4. Готове тісто округлятимете і викладіть в змащену олією миску. Переверніть тісто і накрийте плівкою. Залиште при кімнатній температурі на 3 годину.
солодкі амарантові булочки - фото крок 5
5. Викладіть тісто на присипаний борошном стіл і округлятимете. Розділити тісто 13 частин, обсипте їх борошном і округлятимете. Сформуйте кульки. Кожна кулька розкачайте в джгут довжиною в 20-25 см.
солодкі амарантові булочки - фото крок 6
6. Складіть джгут навпіл, скрутите 5 раз і в утворену в підставі джгута петлю просмикніть його кінці. Викладіть булочки на застелений пергаментом деко, накрийте плівкою і залиште на 1 час.
солодкі амарантові булочки - фото крок 7
7. Булочки випікайте 25 хвилин при температурі 190 градусів. Смачного!

Схожі рецепти