Рецепт Дріжджові солодкі булочки фото

Дріжджові солодкі булочки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Здобне дрожевое тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Булочки

Сьогодні разом зробимо м'які, пишні і ароматні булочки з шоколадною начинкою і горішками. Розповідаю, як приготувати дріжджові солодкі булочки. Відмінний сніданок для недільного ранку!

Для начинки можна використовувати шоколад, будь-який крем, джем, Nutella. Всього вийде 16 булочок. Горіхи можна додати в начинку, а також прикрасити ними кожну булочку. Можете використовувати волоські горіхи, мигдаль, funduk. Булочки можна подавати до сніданку, на полуденок.

  • Борошно - 350 грам
  • Цукровий пісок - 45 грам
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Яйця - 5 штук
  • Вершкове масло - 220 грам
  • Nutella - За смаком
  • Funduk - За смаком
  • Цукрова пудра - За смаком
1
Борошно просійте в миску, зробіть поглиблення в центрі і вбийте 4 холодних яйця, сухі дріжджі, цукровий пісок.
2
Змішайте всі інгредієнти, вимішують тісто 10 хвилин.
3
Вершкове масло вийміть з холодильника, наріжте кубиками і додайте в тісто, вимішують ще 10-15 хвилин.
4
Сформуйте з тіста кулю і залиште його на 3-24 години в холодильнику, за цей час тісто встигне відпочити.
5
Через необхідний час дістаньте тісто з холодильника, перекладіть його на поверхню з борошном і розімніть трохи.
6
Розкачайте тісто в пласт товщиною близько 1, 5 см, потім за допомогою формочки виріжте кола (близько 8-10 см в діаметрі).
7
У центр кожного кола покладіть чайну ложку Nutella, підійміть краю і защіпніте їх.
8
Перекладіть булочки на деко і накрийте плівкою, залиште на 90 хвилин.
9
Час, що залишився яйце розмішайте виделкою, змастіть їм кожну. Фундук наріжте шматочками і вставте в кожну булочку.
10
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Дістаньте булки і посипте їх цукровою пудрою. Насолоджуйтесь!

Схожі рецепти