Рецепт Солодкі булочки з дріжджового тіста фото

Солодкі булочки з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Дріжджі , Сухі дріжджі
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 2 г. 0 хв.

М'які і ніжні солодкі булочки з дріжджового тіста в домашніх умовах стануть відмінним десертом або перекусом вихідного дня. Рецепт зовсім нескладний, так що рекомендую повторити.

Опис приготування:

Цей рецепт приготування солодких булочок з дріжджового тіста можна використовувати також без начинки при бажанні. Така випічка залишається м'якою і на наступний день, так що сміливо можна готувати подвійну порцію.

  • Борошно - 500 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Пакетик сухих дріжджів - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Джем - 100 грам
солодкі булочки з дріжджового тіста - фото крок 1
1. Для початку потрібно трохи нагріти молоко, додати в нього цукор і дріжджі. Залишити на кілька хвилин. Тим часом просіяти борошно з дрібкою солі і влити молоко.
солодкі булочки з дріжджового тіста - фото крок 2
2. Залишити на 15 хвилин в теплому місці.
солодкі булочки з дріжджового тіста - фото крок 3
3. Збити яйце і влити в тісто.
солодкі булочки з дріжджового тіста - фото крок 4
4. Додати розтоплене вершкове масло (можна в рецепт приготування солодких булочок з дріжджового тіста використовувати також маргарин) і акуратно перемішати.
солодкі булочки з дріжджового тіста - фото крок 5
5. Викласти тісто на робочу поверхню і добре вимісити, при необхідності додаючи борошно. Залишити його"відпочити" хвилин 20.
солодкі булочки з дріжджового тіста - фото крок 6
6. Потім розділити тісто на однакові кульки невеликого розміру. Сформувати корж, в середину якої вкласти начинку. Приготувати солодкі булочки з дріжджового тіста в домашніх умовах можна не тільки з джемом, але і з маком, сиром, фруктами або ягодами, наприклад.
солодкі булочки з дріжджового тіста - фото крок 7
7. Невелика кількість вершкового масла розтопити і занурити в нього кожен кульку, перш ніж викласти у жароміцних форму.
солодкі булочки з дріжджового тіста - фото крок 8
8. Залишити булочки в формі на 20-30 хвилин, а тільки потім відправити в розігріту духовку.
солодкі булочки з дріжджового тіста - фото крок 9
9. Випікати близько 25 хвилин, поки верхівка на стане рум'яною.
солодкі булочки з дріжджового тіста - фото крок 10
10. Ось і весь секрет, як зробити солодкі булочки з дріжджового тіста. Перед подачею зверху їх можна присипати цукровою пудрою або корицею, наприклад.

Схожі рецепти