Солодкі булочки з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
М'які і ніжні солодкі булочки з дріжджового тіста в домашніх умовах стануть відмінним десертом або перекусом вихідного дня. Рецепт зовсім нескладний, так що рекомендую повторити.
Цей рецепт приготування солодких булочок з дріжджового тіста можна використовувати також без начинки при бажанні. Така випічка залишається м'якою і на наступний день, так що сміливо можна готувати подвійну порцію.
- Борошно - 500 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Пакетик сухих дріжджів - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Джем - 100 грам
1. Для початку потрібно трохи нагріти молоко, додати в нього цукор і дріжджі. Залишити на кілька хвилин. Тим часом просіяти борошно з дрібкою солі і влити молоко.
2. Залишити на 15 хвилин в теплому місці.
3. Збити яйце і влити в тісто.
4. Додати розтоплене вершкове масло (можна в рецепт приготування солодких булочок з дріжджового тіста використовувати також маргарин) і акуратно перемішати.
5. Викласти тісто на робочу поверхню і добре вимісити, при необхідності додаючи борошно. Залишити його "відпочити" хвилин 20.
6. Потім розділити тісто на однакові кульки невеликого розміру. Сформувати корж, в середину якої вкласти начинку. Приготувати солодкі булочки з дріжджового тіста в домашніх умовах можна не тільки з джемом, але і з маком, сиром, фруктами або ягодами, наприклад.
7. Невелика кількість вершкового масла розтопити і занурити в нього кожен кульку, перш ніж викласти у жароміцних форму.
8. Залишити булочки в формі на 20-30 хвилин, а тільки потім відправити в розігріту духовку.
9. Випікати близько 25 хвилин, поки верхівка на стане рум'яною.
10. Ось і весь секрет, як зробити солодкі булочки з дріжджового тіста. Перед подачею зверху їх можна присипати цукровою пудрою або корицею, наприклад.