Булочки з дріжджового тіста в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Домашня випічка завжди ароматна. Сучасні господині рідко печуть булки будинку, тому кожне таке приготування - подвиг. Я поділюся рецептом легких у приготуванні булок.
Домашні булочки бувають солодкі і солоні. Ми пропонуємо вам приготувати яскраві булочки з капустою безпосередньо в тесті. Булки рекомендовано подавати замість хліба до перших страв. Відмінно йдуть з солянкою, з бульйоном.
- Капуста білокачанна - 150-200 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Дріжджі швидкодіючі - 1, 5 чайних ложки
- Вода - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Яйце для змащення - 1 штука
У склянці води розведіть 1, 5 чайні ложки дріжджів. Дайте їм розійтися. Додайте 2 ст. Ложки цукру і 1 ст. Ложку солі.
У миску просійте борошно. Влийте дріжджову воду. Замісити тісто.
Влийте 2 ст. Ложки рослинної олії і замісити тісто. Зберіть його в кулю. Перекладіть в чисту миску. Затягніть плівкою і дайте піднятися.
На рослинному маслі обсмажте нарізану капусту. Тушіте, додавши спецій і солі. Капуста повинна бути м'якою, ніжною, майже готової. Остудіть її і додайте в тісто, що підійшло. Знову вимісити. Затягніть плівкою і дайте піднятися близько 30 хвилин.
Тісто, що підійшло обмять.
Тісто розділити на кульки. Викласти на лист для випічки.
Кожну булку змастити збитим яйцем. Розігріти духовку до 200 градусів і випікати до готовності.
Ось наші булочки готові. Зняти їх з аркуша. Вони відходять добре ( я використовую папір для випічки).
Подавати такі булочки з яскравим ароматом капусти я рекомендую до перших страв і просто так. Це не солодка випічка. Вони швидше близькі до булкам для гамбургера.