Булочки з джемом з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Булочки з джемом з дріжджового тіста - це прекрасна домашня випічка, яка припаде до смаку всій вашій родині. Тісто готується на основі сиру, молока, борошна і дріжджів. Універсальний рецепт!
Ділюся секретом приготування булочок з джемом з дріжджового тіста. Обов'язково дотримуйтеся кроків в інструкції приготування, тісто має як слід підійти і збільшиться в об'ємі, перед тим, як випікати з нього булочки. В якості начинки підійде будь-який наявний джем. Хай щастить!
- Сир - 500 грам
- Молоко - 2 склянки (тепле)
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Ванілін - 1 щіпка
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 800 грам
- Джем - 1 Склянка
- Помадка - За смаком (для змащення булочок)
Тепле молоко змішуємо з перетертим сиром, цукром і ваніліном. Перемішуємо і засипаємо дріжджі, даємо постояти 10 хвилин. Потім додаємо просіяне борошно (500 грам) і замішуємо тісто. Ставимо його в тепле місце.
Коли тісто збільшиться в об'ємі в два рази, додайте борошно, що залишилося і рослинне масло. Гарненько вимішуємо і ставимо в тепле місце ще на 1, 5 годин. Потім розминаємо тісто і поділяємо його на 25 рівних частин.
Кожен шматочок тесту розгортаємо в пласт, кладемо в центр джем. Защипуємо краю і скочується в кульку.
Перекладаємо все булочки на деко, змащений маслом. Випікаємо в духовці 40 хвилин, температура 180 градусів.
Змащуємо остиглі булочки помадкою.
Смачного!