Булочки «трояндочки» з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати булочки "трояндочки" з дріжджового тіста, мені знайомий ще з дитинства, коли мені робила їх моя мама. Аромат цієї випічки розносився по всьому будинку, а виглядала вона дуже красиво.
"трояндочки" з дріжджового тіста можна подавати до чаю або кави. Вони виглядають дуже красиво і апетитно, залишаються свіжими протягом декількох днів, але так надовго вони залежалися тільки один раз, зазвичай вони розходяться в перший же день. Тісто для булочок можна зробити самостійно, а можна купити вже готове. Мені до душі перший варіант, тим більше, що всі продукти у мене вже є.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 7 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 60 грам
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Яблуко - 2 штуки
- Згущене молоко - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Обкладинка - За смаком
1. У миску всипав дріжджі, 3 столові ложки просіяного борошна і перемішую.
2. Молоко підігрівають до кімнатної температури, потім вливаю його до дріжджів і борошна, перемішую і залишаю на 10-15 хвилин.
3. Тим часом в окрему миску додаю 30 грам розтопленого вершкового масла, 4 столові ложки цукру.
4. Додаю дрібку солі і соняшникову олію, розмішую ложкою.
5. Вбиваю 1 куряче яйце і ретельно збиваю віночком.
6. Підійшла опару з'єдную з яєчно-масляною сумішшю, перемішую віночком до однорідної консистенції.
7. Борошно заздалегідь просівають, щоб випічка була пишною і повітряної, всипав її порційно і весь час перемішую.
8. За допомогою міксера замішую тісто, воно виходить липким і м'яким. Накриваю тісто рушником і залишаю на 30-40 хвилин.
9. Поділяю тісто на 2 частини, стіл посипаю борошном і викладаю на нього тісто, потім розкочують кожну частину товщиною 1, 5 см.
10. Масло, що заздалегідь дістаю з холодильника і розмазував його по пласту.
11. Поверх масла виливаю згущене молоко і розмазував його, залишаю по краях 1-2 см.
12. Яблуко мою і розрізаю, вичищаю насіння і знімаю шкірку, подрібнюю його на дрібній тертці, додаю до нього цукор і перемішую.
13. Розподіляю половину начинки з яблук по всьому пласту і посипаю трохи корицею.
14. Повертаю тісто рулетом, потім те ж саме проробляю і з другою частиною тіста.
15. Нарізаю рулетики невеликими шматочками по 4 см в товщину.
16. Куряче яйце вбиваю в миску і розмішую, змащую їм булочки і відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
17. Готові булочки виходять м'якими, пишними і апетитними, з приємним ароматом.