Булочки «трояндочки» з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Знайомий смак дитинства - булочки "трояндочки" з сиром. Готуються в домашніх умовах всього за кілька годин на опарном дріжджовому тесті. Що може бути смачніше ароматної домашньої випічки.
Тепер ви знаєте, як приготувати булочки "трояндочки" з сиром з дріжджового тіста. За час випікання наші булочки стануть більше в кілька разів, тому враховуйте це при формуванні заготовок. За аналогічним рецептом можна готувати булочки і з листкового тіста.
- Молоко - 250 грам
- Яйця - 3 штуки(1 - в начинку)
- Цукор - 200 грам(100 г - в начинку)
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 700 грам
- Дріжджі - 25 грам
- Сир - 500 грам
- Ізюм - 100 грам
- Ванілін - 1 За смаком
1. Такі булочки можна готувати з дріжджового або листкового тіста. Я пропоную класичний рецепт приготування смачної домашньої випічки з опарного дріжджового тіста.
2. Ставимо опару (розмішуємо в молоці дріжджі, додаємо столову ложку цукру і трохи борошна). Ми залишаємо нашу опару підніматися.
3. У розтоплене вершкове масло додаємо яйце, перемішуємо і додаємо в опару, коли вона підніметься.
4. Додаємо борошно, цукор, ванілін і замішуємо тісто. Ми залишаємо його підніматися в теплому місці, а тим часом займемося начинкою.
5. Змішуємо яйце, цукор, родзинки, сир і ванілін до однорідного стану.
6. Коли наше тісто буде готове, розгортаємо його "ковбасками", нарізаючи кожну з них на частини (дві частини більше, а дві менше). Потім з кожної частини розгортаємо коло, ділимо його на три нерівні частини (одна поменше, одна середня і одна побільше). Викладаємо в середину начинку і починаємо загортати: відразу загортаємо навколо начинки меншу частину, потім з іншого боку - середню, а в самому кінці "обіймаємо" начинку найбільшою частиною тіста).
7. Викладаємо заготовки наших трояндочок на деко, відправляємо їх в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
8. Ось такі гарні вони виходять в готовому вигляді. Приємного чаювання!