Солодкі дріжджові булочки
(покроковий рецепт з фото)
Такі булочки дуже добре підходять до чаю. До речі, дріжджова випічка добре виглядає і на святковому столі. Дивимося рецепт.
Тісто можете замісити традиційним способом, а можна це зробити і в хлібопічці. Коли тісто підійде, розкачайте з нього пласт, змастіть маслом, посипте корицею і маком, скрутіть в рулет. Поріжте ковбасу на частини, викладіть їх на пергамент і запікайте в гарячій духовці до рум'яної.
- Борошно - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Йогурт або кефір - 180 мілілітрів
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 30 грам
- Кориця мелена - 4 Ст. Ложки
- Цукор для начинки - 6 Ст. Ложок
- Мак - 7 Ст. Ложок
- Масло вершкове для змащування тіста - 20 грам
- Дріжджі швидкодіючі - 2 чайних ложки
В чашу хлібопічки помістіть 2 немає. Ложки дріжджів.
Просійте борошно. Додайте її в чашу.
Додайте сіль, цукор, яйце. Влийте кефір.
Додайте вершкове масло 30 г.
Я готую тісто в хлібопічці "панасонік 2501" . Використовую програму 13. Час приготування 2 годину 20 хвилин. Поступаємося заміс хлібопічці.
Через час отримаємо досить щільне тісто, абсолютно не липнуче до рук. Його слід обмять. Вийняти з відра хлібопічки.
Розділити тісто 4 частини. З кожної розкачайте пласт. Пласт змастити розтопленим вершковим маслом (використовуйте пензлик). Посипте корицею, маком, цукром. Поверніть в рулет.
Рулет нарізати на шматочки. Викласти на деко (використовуйте папір для випічки). Розігрійте духовку до 200 градусів. Перед випічкою змастити булочки збитим яйцем. Випікайте в духовці до рум'яної (близько 15 хвилин).
Готові булочки подати до столу.