Рецепт Солодкі дріжджові булочки фото

Солодкі дріжджові булочки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Такі булочки дуже добре підходять до чаю. До речі, дріжджова випічка добре виглядає і на святковому столі. Дивимося рецепт.

Опис приготування:

Тісто можете замісити традиційним способом, а можна це зробити і в хлібопічці. Коли тісто підійде, розкачайте з нього пласт, змастіть маслом, посипте корицею і маком, скрутіть в рулет. Поріжте ковбасу на частини, викладіть їх на пергамент і запікайте в гарячій духовці до рум'яної.

  • Борошно - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Йогурт або кефір - 180 мілілітрів
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Кориця мелена - 4 Ст. Ложки
  • Цукор для начинки - 6 Ст. Ложок
  • Мак - 7 Ст. Ложок
  • Масло вершкове для змащування тіста - 20 грам
  • Дріжджі швидкодіючі - 2 чайних ложки
солодкі дріжджові булочки - фото крок 1
В чашу хлібопічки помістіть 2 немає. Ложки дріжджів.
солодкі дріжджові булочки - фото крок 2
Просійте борошно. Додайте її в чашу.
солодкі дріжджові булочки - фото крок 3
Додайте сіль, цукор, яйце. Влийте кефір.
солодкі дріжджові булочки - фото крок 4
Додайте вершкове масло 30 г.
солодкі дріжджові булочки - фото крок 5
Я готую тісто в хлібопічці"Панасонік 2501" . Використовую програму 13. Час приготування 2 годину 20 хвилин. Поступаємося заміс хлібопічці.
солодкі дріжджові булочки - фото крок 6
Через час отримаємо досить щільне тісто, абсолютно не липнуче до рук. Його слід обмять. Вийняти з відра хлібопічки.
солодкі дріжджові булочки - фото крок 7
Розділити тісто 4 частини. З кожної розкачайте пласт. Пласт змастити розтопленим вершковим маслом (використовуйте пензлик). Посипте корицею, маком, цукром. Поверніть в рулет.
солодкі дріжджові булочки - фото крок 8
Рулет нарізати на шматочки. Викласти на деко (використовуйте папір для випічки). Розігрійте духовку до 200 градусів. Перед випічкою змастити булочки збитим яйцем. Випікайте в духовці до рум'яної (близько 15 хвилин).
солодкі дріжджові булочки - фото крок 9
Готові булочки подати до столу.

Схожі рецепти