Баклажани з базиліком і медом на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У сезон баклажанів пропоную рецепт відмінною заготовки - баклажани з медом і базиліком на зиму. Любителі базиліка оцінять це блюдо гідно.
Баклажани в меду з базиліком - смачне і корисне блюдо з незвичайним ароматом і смаком цієї чудової приправи. Його можна подавати, як самостійно з шматочком свіжого хліба, так і як доповнення до м'яса, птиці, рибі, каші, макаронів, kartofelyu. Смачно подати такі баклажани на тості або грінці. Із зазначених інгредієнтів виходить 2 баночки об'ємом 500 мл.
- Баклажан - 700 грам
- Помідор - 400 грам
- Часник - 4 зубчики
- Мед - 3-4 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Базилік свіжий - 30 грам
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
Візьміть всі інгредієнти для приготування баклажан з базиліком в меду.
Баклажани помийте і очистіть.
Наріжте кубиками і викладіть в каструлю.
Додати сіль, наливати 50 мл. Води і поставте каструлю на плиту.
Гасіть баклажани 7-8 хвилин і вимикайте.
Помідори помийте, наріжте і пропустіть через м'ясорубку. provara 7-8 хвилин.
Додайте сіль, цукор.
Викладіть мед.
Додайте подрібнений часник і рослинне масло.
Додайте подрібнений базилік і оцет 9%. Перемішайте соус і спробуйте. Він повинен бути кисло-солодким. Якщо чогось не вистачає, додайте.
Викладіть баклажани.
Перемішайте всі інгредієнти. Проваріть баклажани в соусі 5-7 хвилин і вимикайте.
Розкладіть гарячі баклажани в меду в стерилізовані банки.
Засукайте банки кришками, переверніть верх дном, укутайте ковдрою і тримайте до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному місці. Подавайте на закуску.