Помідори з базиліком на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Базилік і томати - безпрограшна комбінація! Тому хочу поділитися рецептом смачною і ароматною заготовки з помідорів зі свіжим базиліком. Завдяки базиліку маринад виходить фантастичний!
Нижче я дам докладний опис, як приготувати помідори з базиліком. Помідори вибирайте стиглі, але тверді, з щільною шкіркою. Базилік підійде і фіолетовий, і зелений. За бажанням на дно баночки можна додати трохи червоного перцю, нарізаного соломкою. Помірно-гострий, пікантний, солодко-пряний смак миттєво вас підкорить!
- Базилік - 1/2 пучка
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Петрушка - 1/2 пучка
- Помідори - 3, 5 кілограма
- Вода - 1, 5 L
- Насіння koriandra - 1/2 Ст. Ложки
- Перець чорний горщиком - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Оцет - 100 мілілітрів
- Часник - 1/2 штуки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Наріжте помідори половинками, плодоніжки видаліть.
На дно банки викладіть нарізану півкільцями цибулю, часник і петрушку.
Наповніть банку помідорами зрізом вниз. Шари прокладайте листочками базиліку.
Далі підготуйте маринад. У каструлю з водою додайте цукор, сіль, перець горошком і насіння коріандру. Доведіть до кипіння, влийте оцет і проваріть ще 1 хвилину.
Залийте помідори маринадом.
Стерилізують банку під кришкою 10 хвилин в киплячій воді.
Влийте в баночку масло, закрутіть щільно кришку, переверніть і залиште до повного охолодження.
Помідори з базиліком на зиму готові, смачного!