Обліпиха з медом на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Осінь - це пора заготівлі цілющої і смачною ягоди обліпихи. З цієї ягоди варять компоти, варення або просто її заморожують. Я розповім, як приготувати обліпиху з медом на зиму.
Приймати таку суміш рекомендується щодня по чайній ложечці в осінньо-зиязикай період для профілактики простудних захворювань. А при неправильному або убогому харчуванні, обліпиха з медом стане відмінною підмогою для отримання незамінних амінокислот і жирних кислот. Кількість горіхів додавайте на свій смак, при бажанні можна і зовсім їх виключити. У будь-якому випадку суміш дуже корисна і в холодну пору просто незамінна. Беріть рецепт на замітку!
- Мед - 0, 5 склянки
- Обліпиха - 0, 5 склянки
- Горіхи волоські - 50-100 грам (за смаком)
Підготуйте всі інгредієнти.
Ягоди перед початком роботи необхідно перебрати, прибрати зайві листочки і гілочки.
Промийте обліпиху під проточною водою і обсушити на паперовому рушнику.
Потім обліпиху можна подрібнити за допомогою блендера, але якщо не хочете, щоб вам потім траплялися кісточки і шкірки, то краще перетерти її через сито. Макуха можна не викидати, а використовувати для приготування морсів або киселю.
Додайте до обліпихової соку мед і добре перемішайте. Дайте можливість меду повністю розійтися і наситити своїм смаком весь вміст. Для цього залиште ємність з вмістом на кухонному столі на 2-3 годину.
Горіхи подрібнити будь-яким зручним способом. За бажанням можна залишити невеликі шматочки або повністю перемолоти горіхи до стану дрібних крихт.
Додайте горіхи до меду і обліписі.
Все добре перемішайте.
Перелийте суміш в стерилізовані банки і закрутіть стерильними кришками. У мене вийшла одна баночка об'ємом 300 мл. Обліпиха з медом на зиму готова. Зберігаємо вітамінну суміш в холодильнику або погребі.
Їжте із задоволенням і будьте завжди здорові!